PRENS DİZİSİNİN OYUNCUSU DENİZLİ ANILARINI ANLATTI

Prens dizisi oyuncusu Giray Altınok öğrencilik dönemlerinde Denizli anılarını gazeteci Fatih Altaylı’ya anlattı. Altınok olaylı Denizlispor – Fenerbahçe maçında sahada görevli olduğunu söyledi; "Hayatımda gördüğüm en heyecanlı andı" dedi.

Pek çok dizi ve filmde oynayan son olarak da Blu TV'de yayınlanan Prens dizisiyle adından söz ettiren Giray Altınok, Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk olarak katıldı. Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Altınok, Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'nde okurken yaşadığı anılarını anlatırken, bir dönem futbolculuk da yaptığını açıkladı. Denizli’de futbol oynadığını belirten Altınoluk, tarihi Denizlispor- Fenerbahçe maçında sahada yaşadıklarını anlattı.

Gazeteci Fatih Altaylı'nın programında Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölümü okuduğunu belirten Altınok, aslen İzmir doğumlu olduğunu söyledi. Denizli'deki üniversite ve futbol anılarını anlatan Altınok, "Ben sosyoloğum. Nadiren sosyolog olduğumu söylüyorum. Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdim. Normalde aktif bir futbol hayatım vardı. Denizli'de oynarken futbolcu olmak istiyordum. Ama İzmir Karşıyakalıyım. Denizlispor'da da oynadım. Denizlispor-Fenerbahçe maçında oynamadım ama sahada akrediteydim. Ses sisteminden sorumluydum. Müzik ses sistemi meşalelerden dolayı yandı, bozuldu. Ben de oradan uzaklaştım kale arkasına geldim. Sağ tarafımda Anelka ısınıyordu. Sonra Mustafa Keçeli'nin golü geldi. Ardından Fenerbahçe gol attı. Hayatımda gördüğüm en heyecanlı andı. Maç bittiğinde hepimiz sahadaydık. O ana sahanın içinde tanıklık ettim. Futbolcu olmasam da. Bizim için güzel ama Fenerbahçeli dostlar için kara bir gündü” İfadelerini kullandı.  

PRENS DİZİSİNİN OYUNCUSU DENİZLİ ANILARINI ANLATTI

FUTBOLU BIRAKIP KENDİNİ SAHNELERE ATTI

Futbolu bırakıp, tiyatro kariyerinin nasıl başladığını anlatan Altınok, “Denizli'de oynarken bir sakatlık yaşadım futbolla ilgili. Futbolculuk hayatı bana göre de değildi. Çok antrenman çok düzen tamam ama spor için o düzene girer miyim bilmiyordum. O yüzden sakatlıktan sonra üniversitenin tiyatro kulübüne girdim. Elimde kalem tutardı o zamanlar. Küçük küçük yazmaya başladım. Oyunlarda oynamaya başladım. Dedim ki bu bir meslek olabilir. Sosyolojinin beşinci senesinde okulu bırakıp İstanbul'a geldim. Okulu 8 senede bitirdim. Dışardan sadece sınavlara giderek okulu daha hızlı bitirdim. İstanbul'da geldim ve Altan Gördüm ve Vahide Gördüm’ün okulunda Akademi 35 Buçuk Sanat Evi'nde eğitim almaya başladım. Kaybedenler Kulübü'nün ilk filminde fırsat bulup oynadım. Sonra yazmaya da yüklenince, yavaş yavaş kendi yazdığımızı oynar hale geldim.” ifadesini kullandı. 

GİRAY ALTINOK KİMDİR?

11 Aralık 1983 İzmir doğumlu olan Giray Altınok, yüksek öğrenimini Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. Akademi 35 Buçuk'ta oyunculuk eğitimi aldıktan sonra 2011 tarihli ilk Kaybedenler Kulübü filminde rol almıştır. Aynı yıl Vücut (2011) filminde doktor karakterin canlandırdıktan sonra arka arkaya G.D.O. Kara Kedi (2013), Buyur Bi de Burdan Bak (2015), Tut Sözünü (2015) gibi komedi işlerinde yer almıştır. 2020’de Fikret Reyhan’ın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği çatlak filmindeki Cafer karakteri ile dramatik rollerdeki başarısını da ispat etmiştir. Yine 2020’de Show Tv2nin komedi programı Güldür Güldür Show’un kadrosuna katılmıştır. Yakın zaman Blu TV’nin Prens (2023) adlı dizisinde başrol “prens” karakterine hayat vermiştir.