SANIRIM UFUKTA İZMİR ADAYLIĞI YOK!

Ak Partili Zeybekci’nin alkollü mekanlara yönelik değerlendirmesine bir çıkış da CHP İl Başkanı Horzum’dan geldi. Horzum, “Sanırım ufukta İzmir adaylığı yok. Beyefendinin aklına alkol karşıtlığı geldi” ifadelerini kullandı. 

 

Beltaş’a ait üç tesiste alkol satışına izin veren meclis kararını yargıya taşıyacaklarını söyleyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin açıklamalarına bir yanıt da CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum’dan geldi. Horzum, Zeybekci’nin belediye başkanlığı döneminde alkollü mekanlara yönelik tavrını hatırlattı. 

İZNE TAKMIŞ

Horzum yaptığı yazılı açıklamada; “Bazen vatandaşlarımızın hafızasını tazelemek faydalı olabiliyor. Vatandaşlarımızdan da önce kendini siyasetçi olarak nitelendiren insanların hafızalarını tazelemek çok büyük önem arz ediyor. AK Parti’nin Eski Bakanı Nihat Zeybekci belediye iktidarını elinden kaçırmasına çok içerlemiş olacak ki Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy çokluğu ile geçerek BELTAŞ’ın sadece 3 işletmesinde alkol satışının yapılması iznine takmış. Neymiş Denizli’de yüzlerce alkollü işletme varmış. İsteyen oralarda içebilirmiş. Kazın ayağı öyle değil Nihat Bey” ifadelerini kullandı. 

ANLAMAYACAĞINI BİLİYORUZ

İçen kimselere ‘Neden içiyorsun?’ diye sorulamayacağını kaydeden Horzum; “Bu insanların temel hakkıdır. Denizli’de alkol kullanan vatandaşlarımızın olduğu bir gerçek. O söylediğiniz yüzlerce mekanın olduğu da doğru. Şunu da hatırlatmak isterim o yüzlerce mekana alkol ruhsatı veren AKP’nin bakanlığı. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, o mekanlardaki fahiş fiyatlardan vatandaşlarımızı kurtarmak için böyle bir karar aldı. Alkol içmek isteyen de çay içmek isteyen de BELTAŞ işletmelerinde uygun fiyata hizmet alabiliyor. Bu sosyal belediyeciliğin bir gerçeğidir. Sayın Zeybekci’nin bunu anlamayacağını zaten biliyoruz. Sosyal belediyecilik nedir? İnsanlara eşit imkanlar sunabilmektedir. Kendisinin parayla ilgili bir derdi olmayabilir ama vatandaşların var. Sizin hükümetleriniz bırakın alkol içecek parayı çay içecek parayı bile vatandaşlarımıza çok gördü” diye seslendi. 

İZMİR ADAYLIĞI VURGUSU

Horzum açıklamasına şu sözlerle sürdürdü: “Hatırlayan hatırlar. Bu kişi İzmir’e aday olduğunda alkol içenlerle pek bir sevişiyordu. Kimsenin yaşam tarzına karışmayacaklarını söyleyip, kordonda alkol alan gençlerin arasında oy toplamaya çalışıyordu. Sanırım ufukta İzmir adaylığı yok, beyefendinin aklına alkol karşıtlığı geldi. CHP kimsenin hayat tarzına karışmaz dün böyleydi bugünde böyle. İçen içer, içmeyen içmez”