DENİZLİ’DE 715 BİN DEKAR SULANIYOR
Denizli’de sulama birliklerinin tarımsal sulamada yüzde 300’e varan fiyat artışları üreticilerin tepkisini çekmişti. Bakanlık 1 Nisan’dan itibaren başlayan sulama sezonunda 715 bin dekar alanın sulandığını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Denizli’de 1 Nisan itibariyle 715 bin dekar alanda tarımsal sulamanın başladığını belirtti. Bakanlık tarafından hayata geçirilen modern sulama ile tarımda sağlanan verimde artışlar olduğu, üretim deseninin çeşitlendiği ve çiftçi gelirlerinde artışlar yaşandığı ifade edildi. kentte 715 bin dekar tarımsal alanda yapılacak sulu tarım ile 2024 yılında ülke ekonomisine 10 milyar 725 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, “Ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadeleri yer aldı.
SULAMA ÜCRETLERİNE TEPKİLER SÜRÜYOR
Kentteki sulama birliklerinin yeni sulama döneminde yaptığı zam üreticilerin tepkisini çekmişti. Çivril’de iki kez toplanarak eylem yapan çiftçiler sulama ücretlerine yapılan yüzde 300’lük artışın diğer tarımsal girdiler ile birleştiğinde kazancın ortadan kalktığını, bu aşamada tarımsal faaliyetlerin sürdürülemez olduğunu açıklamıştı.
Üreticiler geçen yıl olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı kararı ile sulama ücretlerinin en az yarısının kamu tarafından üstlenilmesini istemişti. Çivril dışında kentin çeşitli bölgelerinde üretim yapan çiftçiler sulama birliklerinin yeni ücret tarifesinin üretimin sonu olduğunu savunuyor. Suyun cazibeli verildiği tarımsal alanlarda dahi yapılan olağanüstü zamlar tepki çekmeyi sürdürüyor.