ZARARLI ALIŞKANLIK TEŞVİK EDİLEMEZ

Denizli’de alkollü mekan tartışmasına AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör de dahil oldu. CHP’li Horzum’a yanıt veren Güngör; “Zararlı alışkanlıklar teşvik edilemez” dedi. 

 

Denizli’de 11 yıl önce alkollü lokallerin kapanmasına neden olan ‘alkollü alan’ kararının altına imza attıktan sonra, büyükşehir belediye meclisinin Beltaş’ın işlettiği üç işletmede alkol satılması yönündeki kararını eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin sözleri yeni bir tartışmayı başlatmıştı. 

CHP kanadından o dönemki uygulamaları nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalan Zeybekci ikinci bir açıklama yapmak zorunda kalmış, “Alkollü mekânlarla problemimiz yok” ifadesini kullanmıştı. 

Zeybekci’nin sözlerine CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum yanıt vermiş, “Beyefendinin aklına alkol karşıtlığı geldi. Sanırım ufukta İzmir adaylığı yok” açıklaması yapmıştı. 

GÜNGÖR’DEN AÇIKLAMA

Tartışmaya Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör de katıldı. Yazılı bir açıklama yapan Güngör, Horzum’a seslenerek; “Zararlı olduğuna inandığınız alkolün satışını neden büyükşehir belediyesinde teşvik etmek zorunda kaldınız?” diye sordu. 

Horzum’u kınadığını kaydeden Güngör; “ CHP İl Başkanının yaptığı haksız ithamları reddediyor ve siyasi nezaket nezdinde esefle kınıyorum. Bizim itirazımız kendi yaşam tarzını toplumun tamamına benimsettirmeye çalışan despot anlayışın ta kendisidir” ifadelerini kullandı. 

ÇOCUKLARA KÖTÜ ÖRNEK

Büyükşehre ait işletmelerde alkolün serbest bırakılmasının çocuklara kötü örnek olacağını kaydeden Güngör; “Bir kamu hizmeti gören yerel yönetim olan Denizli Büyükşehir Belediyesine ait işletmelerinde ailelerin huzurlu bir şekilde çocukları ve sevdikleri ile vakit geçirmek için geldikleri bu güzel mekanları geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza kötü örnek olmaması için alkol satışından vazgeçin diyoruz. İçmeyenlerin de insan hakkı olduğunu hatırlatmak istiyorum. İnsan hakkı sadece alkolün belediye iştirakinde serbest bırakılması olmadığını düşünüyor ve içmeyenlerin de insan haklarının korunması gerektiğini söylüyoruz. Biz insanımızı yaşatmak için siyaset yapıyoruz. Başka bir gayemiz ve düşüncemizde yoktur. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir” açıklaması yaptı.