BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU AÇIKLAMIŞTI, İŞTE TELEFERİK OLAYINDAKİ DETAYLAR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Teleferik’teki hesaplarda 30 milyon lira fark belirlediklerini ve suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Çifte kaydın, bilgisayarda silinen verilerin kurtarılması ile ortaya çıktığı öğrenildi.

31 Mart seçimlerinden zaferle ayrılarak Denizli Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini devralan CHP’li Bülent Nuri Çavuşoğlu, partisinin İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Çavuşoğlu, Teleferik ve Bağbaşı Yaylası girişlerinde alınan ücretlerde 30 milyon liralık fark tespit ettiklerini ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Çavuşoğlu konuşmasında resmi olmayan kayıtlar tespit ettiklerini belirtmiş fakat olaya ilişkin detayları paylaşmamıştı.

İKİ YILDA 30 MİLYON LİRA

Denizli’nin Bağbaşı Mahallesi’ndeki işletmede seçim sonrasında kayıtların tutulduğu bilgisayar diskinin tamamen silindiği öğrenildi. İddialara göre sonraki süreçte yapılan incelemelerde kayıtlara rastlanmadı. Fakat verileri tutan disklerin fiziki olarak götürülmediğinin tespit edilmesi üzerine silinen dataların geri getirilmesi işlemi yapıldığı kaydedildi.

Kurtarılan verilerin Teleferik ve Bağbaşı Yaylası girişlerinin son iki yılına ait olduğu, Çavuşoğlu’nun sözünü ettiği 30 milyon liralık farkın da iki yıllık verilerden elde edildiği öğrenildi.

ÇİFT KAYIT TUTULMUŞ

Teleferik’teki biniş ücretleri için iki farklı kayıt tutulduğu, resmi kayıtlar ile resmi olmayan kayıtlar arasındaki 30 milyon liralık farkın torbalara konularak elden teslim edildiği ileri sürüldü. Resmi kayıtlarda elde edilen gelirlerin ise yine resmi banka hesaplarına transfer edildiği ileri sürüldü. Personele teleferiği kullanan vatandaşların tamamına fiş kesilmemesi yönünde uyarılarda bulunulduğu da iddialar arasında yer aldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen idari soruşturma sırasında personellerin ifadesi alındığı, bir personelin ifadesinde eksik fiş kesmeleri yönünde talimat aldıklarını söyledikleri iddia edildi. İki yılın kayıtlarına yönelik incelemede kayıt dışı paranın toplam gelirin büyük bölümünü oluşturduğu da ileri sürüldü.

İLK SUÇ DUYURUSU

Çavuşoğlu olaya ilişkin hafta içinde suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Daha önce belediye kaynaklarının kullanımında bazı usulsüzlükler belirlediklerini açıklayan Çavuşoğlu bugüne kadar hukuki süreci başlatmamıştı.

Seçim gecesi belediye hizmet binasından çıkarılan kolilere ilişkin bazı güvenlik personeli işten çıkarılmış olmasına rağmen bu konuda da bir suç duyurusunda bulunulmamıştı.

Çavuşoğlu partisinin danışma kurulu toplantısında; “İlk suç duyurumuzu Salı günü itibarıyla yapmış olacağız. Teleferikte resmiyette gösterdikleri tahsilâtla gayrimeşru bilgisayara kaydettiklerini tespit ettik. İkisi arasında bugünkü parayla yaklaşık 30 milyon TL fark var sadece teleferikte. Bunları zamanla yavaş yavaş tespit edeceğiz bulacağız” ifadelerini kullanmıştı.