ALKOL KARARINA KARŞI İMZA KAMPANYASI

Denizli Gönüllü Platformu, Beltaş’a ait üç işletmede alkol satışına onay verilmesine karşı imza kampanyası başlattığını duyurdu. 

 

Denizli Büyükşehir Belediye meclisinde, Beltaş’a ait üç işletmede alkol satışına izin veren kararın oy çokluğu ile geçmesinin ardından tepkiler sürüyor. 

Denizli Gönüllü Platformu ve Memur Sen temsilciliği karara karşı çevrimiçi imza kampanyası başlattığını duyurdu. 

Memur Sen Denizli Temsilcisi Feyzullah Öselmiş yaptığı yazılı açıklamada: “Bu kararın çocuklarımız için özenti oluşturacağını belirterek daha önce tepkimizi ortaya koymuş, hem sivil toplum örgütü hem de eğitimci kimliğimiz ile konuya bakışımızı dile getirmiştik.

Alkolün zararları, ortaya çıkardığı etkileri ve toplumda oluşturduğu olumsuz durumları herkesçe biliniyorken büyükşehir belediyesinin bu kararda ısrarcı olmasını anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı. 

KASIT VURGUSU

Öselmiş açıklamasında kararın yaşam tarzına saygıdan ziyade kasıt olduğu görüşünü savunarak; “Alkolün ortaya çıkardığı ve sonuçları her zaman ağır olduğu tüm yönleriyle görülmekteyken, yerel siyasetçilerin ilk icraatlarının alkollü mekan olması, özellikle ailelerin ve üniversite gençliğinin sık kullandığı mekanların alkollü hale getirilmesi, bu kararda da hala ısrarcı olunması ‘herkesin yaşam tarzına saygıdan’ olmadığı, kasıtlı olduğu görüşünü ön plana çıkartıyor” ifadelerine yer verdi. 

Öselmiş; “Bizim gelecek nesillere karşı bir sorumluluğumuz var. Onları zararlı olan tüm etkenlerden korumak, kötü örnek teşkil edecek veya özenti oluşturacak tüm içeriklerden uzak tutmak; bizim, toplumun, karar alıcı ve uygulayıcıların ortak sorumluluğudur ve kimse bu sorumluluktan kaçamaz” açıklaması yaparak Denizli halkını imza kampanyasına destek vermeye davet etti.