BAYRAMDA 111 BİN KİŞİ HİERAPOLİS'İ ZİYARET ETTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hierapolis Ören Yeri’nin 9 günlük bayram tatilinde en çok ziyaretçi çeken ikinci ören yeri olduğunu açıkladı.

9 günlük Kurban Bayramı tatili sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bayram tatili boyuncxa en çok ziyaret edilen ören yerlerini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada; “Türkiye'deki müze ve ören yerleri bayram tatilinde doldu taştı. Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasını barındıran müze ve ören yerleri ziyaretçi akınına uğradı. İzmir'in gözde turistik mekanı Efes Ören Yeri 129 bin 987 ziyaretçi ile listenin başında bulunurken, su ve inancın kenti Hierapolis Ören Yeri 111 bin 27 ziyaretçi ile ikinci, Kapadokya'nın büyülü atmosferiyle bilinen Göreme Ören Yeri ise 36 bin 661 ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARET SAATLERİNE YENİ AYAR

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve örenyerlerinin ziyaret saatleri, 2024 yılı turizm sezonu kapsamında yeniden düzenlendi. Yeni uygulamaya göre, gece müzeciliği kapsamında bazı müze ve örenyerleri ziyaretçilerini daha geç saatlere kadar ağırlayacak. Yapılan düzenlemelerle birlikte; Efes Örenyeri 00.00'a kadar, Aspendos, Patara, Side ve Hierapolis Örenyerleri ise 23.00'a kadar ziyarete açık olacak.