MERCEK ALTINA ALINACAK

Başkan Çavuşoğlu meclis üyelerine seslendi; “Şahsa özel imar planları nerede yapılmış, kim ne elde etmiş. Her ay sizi bilgilendireceğiz” diye konuştu. 

 

Dün gerçekleştirilen Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında geçmişte yapılan imar plan değişikliklerini gündeme getiren Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, her toplantıda meclis üyelerini bu konuda bilgilendireceğini açıkladı. 

Siyaseti asla zenginleşme aracı olarak görmeyeceklerini ve buna da müsaade etmeyeceklerini kaydeden Çavuşoğlu; “Ayağına giyecek ayakkabısı yokken bugün Denizli’nin en zenginleri sınıfına nasıl girilebiliniyorsa bunun yasal şekillerde kamuoyu açısından bilgilendirilmesini sağlayacağız. 

Bizden önceki yaklaşık 10 yıl içerisinde, büyükşehir statüsüne geçildikten sonra nerede, kime ve hangi şahsa özel imar planı değişikliği yapılmış ve o imar planı değişiklikleriyle kimler, nerelerden neler elde etmiş, her meclis toplantısında her ay sizi bilgilendirmekte geri kalmayacağız” ifadelerini kullandı.  

ZENGİNLEŞENLER KONUŞULMALI

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Unutulmamasını istediğimiz bir şey var. Bu şehir bu saatten sonra farklı siyasi partilerde yer alan arkadaşlar da dahil olmak üzere bugün bu şehrin tartışması gereken kişilerin kişisel hayatları değil. Gelecekleri çalınan gençlerin, gelecekleri gasp edilen çocukların, emekleri çalınan insanların, hakları yenen garibanların sesi olması gerektiğinin altını kalın harflerle çiziyorum. 

Denizli belediyesi iştiraklerinden aşırılanları konuşmaya davet ediyorum. Denizli Belediyesi’nden şahsa özel değişikliklerle zenginleşenleri konuşmaya davet ediyorum. Yetimin hakkını yiyenleri konuşmaya davet ediyorum. Benim bu saatten sonra vermiş olduğum kararlar da tartışılırken, bir garibin hakkını yediysem günlerce kamuoyunda tartışsınlar”