PATRONLAR ENGEL OLUYOR

Türk İş temsilcisi Yakup Çetin, sendikalaşma çalışmalarının işverenler tarafından engellendiğini, çalışanların bu nedenle işten çıkarıldığını açıkladı. 

Denizli’de yeniden örgütlenme çalışmalarına ağırlık veren Türk İş sahada karşılaşılan zorluklarla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirdi. Türk İş Denizli İl Temsilcisi Yakup Çetin düzenlediği toplantıda, tabandan gelen talepler doğrultusunda Türk İş’e bağlı sendikaların, sendikalaşma ve örgütlenme çalışmalarına hız verdiklerini kaydetti. 

Yakup Çetin

“SENDİKA HAKKIMIZI ENGELLEMEYE ÇALIŞMAYIN”

Çetin açıklamasında “Geldiğimiz noktada; sendikalaşma faaliyetlerimizi engelleme çalışmaları yapılmış, hatta örgütlendiğimiz iş yerlerinde üyelerimizi işten atmalar başlamıştır. Biz buradan işverenlerimize çağrı yapıyoruz; sendikalı olmak iş barışı getirir, üretimi arttırır ve kaliteyi yükseltir. Biz çalışanlar iş yerlerimizde huzurlu çalışmak istiyoruz. Türk iş olarak bu konuda; çalışanın hakkını çalışan emekçi kardeşlerimize teslim edin. Yasal olan sendika hakkımızı engellemeye çalışmayın. Kararlıyız haklıyız ve hakkımızı sonuna kadar arayacağız” ifadelerini kullandı. 

ali bayram

“60 BİN İŞÇİDEN BİR TANESİ BİLE SENDİKALI DEĞİL”

TEKSİF örgütlenme sorumlusu Ali Bayram ise Denizli’de Filidea Tekstil’de sürdürdükleri nöbetle ilgili konuştu. Bayram Denizli’de ortalama 50-60 bin tekstil işçisi olduğunu ancak bir tane sendikalı ve toplu sözleşmeli fabrika olmadığını belirtti. Bayram açıklamasında “Denizli; ‘Tekstilin Başkenti’ ama Denizli'de çalışanlar için uygun çalışma koşullarının olmadığı, insanları en ufak bir şeyde kapının önüne koydukları bir düzen mevcut” diye konuştu.

NÖBETE DEVAM

Sorunların yaşandığı bir işletmede çalışan işçilerin, insanca yaşayacak bir ücret ve insan onuruna yakışır çalışma koşulları için sendikalı olmak istediklerini vurgulayan Bayram; “İşveren, sendikamıza üye olan arkadaşlarımızı tazminatsız ve hiçbir hak ödemeden kapının önüne koydu. Ardından sendikamız defalarca görüşme talebinde bulunmasına rağmen kendilerinden cevap alamadık. Biz de 21 gündür fabrikanın önünde işçi arkadaşlarımızın geriye dönmesi için nöbet tutuyoruz. Buradaki amacımız şu; orada çalışan işçi arkadaşlarımızın sendikalı olma özgürlüğünün verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

türk iş denizli

İşverene sendika ile masaya oturma çağrısı yapan “Zaten biz uluslararası markalara gereken şikâyetlerimizi yaptık. Önümüzdeki süreçlerde markalardan denetlemeye gelecekler. Biz üyelerimizin haklarını sonuna kadar koruyacağız. Şunun bilinmesi gerekiyor; Denizli işçisi artık yalnız değildir. Teksif Sendikası işçi arkadaşlarımızın haklarını korunması için sonuna kadar mücadele edecektir” ifadelerini kullandı.