BABADAĞ YANGININDA 214 SORTİ YAPILMIŞ

Denizli’nin Babadağ ilçesinde çıkan orman yangınına rezerv güç çerçevesinde müdahale eden askeri personelin 214 sorti yaptıkları açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk konuştu.

Orman yangınlarıyla mücadelede Rezerv Güç çerçevesinde faaliyet gösterdiklerini aktaran Tuğamiral Aktürk, Denizli’nin Babadağ ilçesinde farklı noktalarda çıkan ve ekiplerin bir gün süren müdahalesi ile söndürülen yangına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda askeri personelin rezerv güç olarak müdahil olduğunu anlatan Aktürk; “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından orman yangınları ve diğer afetlerle mücadele çalışmaları da ilgili bakanlık ve kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde sürdürülmektedir. Rezerv Güç kapsamında İzmir, Denizli ve Çanakkale'deki orman yangınlarının söndürülmesi amacıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait 8 helikopter ve görevlendirilen personel ile 214 sorti yapılarak destek sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.