ÇİLE KALDIĞI YERDEN

Cankurtaran’da bayram öncesi durdurulan yol yapım çalışmaları yeniden başladı. Bölgede trafik sıkışıklıklarına neden olan çalışmalar konusunda sürücüler uyarıldı. 

 

Karayolları bölge Müdürlüğü, Denizli’nin Cankurtran mevkiinde sürdürdüğü yol yapım çalışmaları kısa bir aranın ardından yeniden başladı. Bölüm bölüm yürütülan çalışmalar nedeniyle yolun tek şeride düşmesi ile ciddi trafik sıkışıklıklarının yaşandığı bölgede aynı manzara bir kez daha ortaya çıktı. 

Denizli’nin Antalya ve Muğla bağlantısını sağlayan yolda Kurban Bayramı tatili öncesi çalışmalar durdurulmuştu. 

Tatilin ardından iş makineleri yeniden faaliyete geçti. Yenileme çalışmaları Honaz Tüneli çıkışından itibaren sürdürülüyor. Sıcak asfalt atılarak modern ve güvenli bir hale dönüştürülmesi için çaba sarf edilen çalışmalar kapsamında yolun yaklaşık bir kilometrelik kısmında trafik karşılıklı tek şeride düşürüldü. 

Mevcut haliyle de Denizli trafiği için yeterli olmayan bu ana arterin bazı noktalarında genişletme çalışmaları da yürütülüyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü uzun süredir, kentin ihtiyacına yanıt veremeyen ve alternatifi olmayan yolun genişletilmesi ve yenilenmesi çalışmasını yürütüyor. 

Diğer yandan İzmir – Antalya Turizm Yolu projesi kapsamında bu bölgedeki trafiği de rahatlatmasının yanı sıra turizm merkezleri arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak otoban projesi de gündemdeki yerini koruyor. İzmir’den Denizli’ye kadar uzanan otobanda çalışmalar devam ederken ana projede Denizli – Antalya arasında da bir otoban olması planlanıyordu.