BÜTÇE 9,8 MİLYAR LİRAYA ÇIKTI

Büyükşehir belediye meclisinde 2024 bütçesi için ek ödenek kararı verildi. 2,2 milyarlık ek ödenek ile birlikte belediye bütçesi 9,8 milyar liraya çıkarıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin haziran ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi, Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde yer alan maddelerin görüşülmesine geçilmeden önce  2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'ndaki üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı başaran ve adını son 16 turuna yazdıran A Milli Futbol Takımını tebrik eden Çavuşoğlu, bu gibi duyguların daha coşkulu yaşanmasını sağlamak için kentin değişik yerlerinde kurulan dev ekranlarda vatandaşlarla karşılaşmayı izlediklerini söyledi.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Bu kadar milli duygu yoğunluğu içerisinde Sevindik Mahallesindeki caminin yanında maç izlenmesinin eleştirilmesini yanlış bulduğunu ifade eden Çavuşoğlu, o bölgede birçok siyasinin miting yaptığını savunarak, araştırmadan, sorgulamadan buna ilişkin eleştiriler geldiğini belirtti. Çavuşoğlu, "İnsanların dini duygularını, hassasiyetlerini gözetmediğimiz iddiasıyla yapılan paylaşımlar doğru değildir. Diyanet'in insanların camilere olan, çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgisinin ve alakasının artması için göstermiş olduğu hassasiyetle camilerin içerisinde küçük küçük futbol müsabakaları ve aktiviteler düzenlediğini değerlendirdiğimizde maalesef dünkü tablo karşısında gösterilen tavrı almamam mümkün değil. Namaz saati içerisinde ezan okunurken ekrandaki sesi kıstık. Ezandan sonra da isteyen dostlarımız ibadetlerini yaptı, isteyen dostlarımız da bu anlamda maç seyretmeye devam etti. Bu kadar manevi duyguların yükseldiği bir vakitte bunun inanç hassasiyeti üzerinden din bezirganlığı yaparak Denizli kamuoyunun gündemine getirilmiş olmasını kınıyorum" dedi.

Caminin maç sırasında ibadete kapatıldığı iddiasının doğru olmadığını savunan Çavuşoğlu, internet ihtiyacı olduğu için pazaryerinde değil orasının seçildiğini belirterek, bölgenin diğer mahallelere hitap ettiğini ve orada çeşitli mitingler yapıldığını kaydetti.

BÜTÇE 9,8 MİLYAR LİRAYA ÇIKTI

7 İLÇEDE TERMİNALLER DEVREDİLECEK

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, belediye tarafından yaptırılan 7 ilçenin otobüs terminalini, ilçe belediyelerine tahsisi konusunda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'na yetki verilmesi kararlaştırıldı. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporu ile Acıpayam, Çal, Çameli, Sarayköy, Honaz, Buldan ve Tavas'ın otobüs terminallerinin ilçe belediyelerine devri oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Pamukkale ve Merkezefendi'de yaptırılan pazaryerleri de 5 yıllığına bedelsiz olarak ilçe belediyelerine devredildi.

EK ÖDENEK KABUL EDİLDİ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 20.11.2023 tarihli kararı ile 7 milyar 610 milyon TL olarak belirlenen Denizli Büyükşehir Belediyesi için Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun önergesiyle 2024 bütçesi için ek ödenek verilmesi hususu görüşüldü. İhtiyaca yetmeyeceği anlaşılan harcamalar için 2 milyar 270 milyon TL ek ödenek verilerek 2024 yılı belediye gider bütçesinin 9 milyar 880 milyon TL olması kabul edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bütün gündem maddelerinin oy birliği ile alındığını vurgulayarak, meclis üyelerine teşekkür etti, alınan kararların hayırlı olmasını diledi.