MARIM KENT KONSEYİ BAŞKANI SEÇİLDİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent Konseyi’nde genel kurul gerçekleşti. Daha önce Ak Partili Ali Değirmenci’nin başkanlığını yürüttüğü konseyin başına Ali Marım geçti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi başkanlığına Ali Marım getirildi. Konseyin 11’nci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun da katıldığı genel kurul yeni dönem için başkanlığa Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım’ı getirdi. Bu görevi daha önce Ak Partili Ali Değirmenci üstleniyordu.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplantıya STK temsilcileri de katıldı.

27 YIL ÖNCE TEMELİ ATILDI

Kent Konseyinin temellerinin Ali Marım döneminde atıldığını kaydeden Çavuşoğlu; “Yıllar sonra aynı yerde yeniden bir arada olmak bizim için de ayrıca keyifli. Umarız ki güzel şeylere imza atma noktasında güzel çabalar içerisine gireriz. Denizli için bir hikaye yazma zamanımız geldi. Öyle bir sürecin içinden geliyoruz ki, insanların bireyselleştirildiği, toplumun genelde ayrıştırılmaya çalışıldığı, herkesin kendi gemisini kurtardığında kaptan olduğu bir sistem egemen hale getirilmeye çalışılıyor. Biz bunu, bu şehirde değiştirmek istiyoruz. ‘Ben’ ile başlayan değil ‘biz’ ile başlayan cümlelerin egemen olduğu, bu şehirde gemisini kurtaranların kaptan olduğu değil, yanındaki filikada seyahat edenlerin de o gemiye alınıp hep beraber kurtuluşun bizi bir yerlere götüreceği inancıyla yol yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

MARIM KENT KONSAYI BAŞKANI SEÇİLDİ

SİVİL TOPLUMUN EN GÜÇLÜ ÖRGÜTÜ

Kent Konseyi’nin yeni başkanı Marım ise yeni dönemde geçmişte yapılan çalışmaları devam ettirme ve daha yeni projeleri hayata geçirme adına yeni yönetim kurulunu belirlediklerini söyledi. Marım, “Denizli’de yaşayan tüm vatandaşlarımız ile birlikte çalışmalar yapacağız. Kent Konseyi’nin yeni dönemde yapacağı çalışmalarda STK’larla, meslek odalarımızla, sendikalarımız ile ayrı ayrı gruplar oluşturarak kentin içindeki dinamiklerle birlikte çalışacağız. Hepimizin kentimiz için birçok projesi olduğunu biliyorum. Heyecanımızı hep birlikte yaşayacağız. Denizli’de ‘ben’ değil ‘biz’ demek için varız. İlimizde yaşanan tüm sorun ve sıkıntıları tespit ederek paydaşlarımız ve halkımız ile ortak çalışmalar yaparak çözeceğiz. Sivil toplumun en güçlü örgütü Kent Konseyleridir” ifadelerini kullandı.

İŞTE YÜRÜTME KURULU

Tek liste ile gidilen seçimlerde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilirken, Yürütme Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Baran Akın, Serdar Selman Savran, İbrahim Okkaya, Mehmet Karaduman, Ragıp Çelik, Firdevs Akbaş Varvada, Osman Yüreci, Osman Üçgül, Bilsen Özen, Sevil Güngör, Didar Melek Armutçuk, Derya Topal, Muammer Kardeş