ELEKTRİĞE YÜZDE 38 ZAM

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle fiyat artışı yapıldığını bildirdi. 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yeni tarifede mesken abone grubu için yüzde 38 zam uygulanacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tarifesine yüzde 38'e varan oranda zam yaptı. 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacağı belirtilen yeni tarife ile ilgili yapılan açıklamada; “Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 artış yapıldı” ifadesine yer verildi.

100 KİLOVASAAT ELEKTRİK 207 TL

Açıklamada, “Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 lira oldu” denilirken, ticarethane ve sanayi tarifesinde artış yapılmadığı görüldü. Elektrik fiyat tarifesine 2022 Eylül'den bu yana ilk defa belirgin artış yapılırken, ekonomistler yapılan artışın doğrudan etkilerinin yanı sıra TÜFE'ye dolaylı etkilerinin görüleceğini, dolaylı etkinin yıl sonuna kadar 40-50 baz puan olabileceğini belirtti.