TÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKTI

FATF’ın Türkiye’yi gri listeden çıkarması reel sektör temsilcilerini memnun etti. DSO Başkanı Kasapoğlu, “Türkiye uluslararası toplumda daha saygın bir konuma yükseldi” diye konuştu.

Mali Eylem Görev Grubu (FATF) bugün Türkiye’yi gri listeden çıkarma kararı aldı. Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu bu gelişmeyi; “Ekonomik normelleşme adımlarında önemli bir gelişme” olarak niteledi.

Üç yıldır listede yer alan Türkiye’nin uluslararası toplumda daha saygın bir konuma yükseldiğini hatırlatan Kasapoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

*Türkiye, gri listesinden çıkarak uluslararası toplumda daha saygın bir konuma yükselmiştir. Bu sayede ülkemiz, küresel ekonomiye daha aktif bir şekilde katkıda bulunabilecektir.

* Bu önemli adım, ülkemize yönelik algıların ve görüşlerin olumlu yönde oluşmasına katkı sağlayarak, Türkiye ekonomisine ve yatırım ortamımıza pozitif yansımalar getirecektir.

* FATF gri listesinden çıkmanın birçok önemli çıktısı olacaktır. Yabancı yatırımcıların güvenini artıracak ve ekonomik büyümemize ivme kazandıracaktır.

* Bu da ekonomik büyümeye ve yeni iş imkânlarının yaratılmasına katkıda bulunacaktır. Bu sayede Türkiye, yatırımcılar için daha çekici bir destinasyon haline gelecektir.

* Türkiye’nin uluslararası arenada daha güçlü bir ekonomik aktör olarak yer almasına önemli bir katkı sağlayacaktır.

Kararın Türkiye’nin dış ticaret hacmini artıracağı yönünde beklentisini ifade eden Kasapoğlu, “Borçlanma maliyetlerimizi düşürecektir ve finansal sistemimizi daha sağlam hale getirecektir. Türkiye ekonomisi için bir dönüm noktası olarak da nitelendirebileceğimiz bu başarıyı daha ileriye taşımak için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Ülkemizin ekonomik kalkınması için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.