MERKEZ BİRLİĞİ BAŞKANI SEÇİLDİ

Tarım ve hayvancılığın kalkınması için yıllardır mücadele veren KÖY KOOP Denizli Bölgesi Başkanı Mehmet Varol, merkez birliği genel başkanı seçildi. 

 

Denizli’de tarım ve hayvancılık sektörlerinin gelişimi, bu sahada ve kooperatiflerin diğer iştigal sahalarında üreticilerin ekonomik gelişimini sağlamak, ürün yelpazesini geliştirmek, alternatif ürünlere yönelimi sağlamak adına çeşitli proje ve girişimlerin altına imza atan Mehmet Varol önemli bir göreve getirildi. 

KÖY KOOP (Türkiye Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birlikleri) Denizli Bölge Başkanlığı yapan aynı zamanda birliğin merkez yönetiminde başkan vekilliği görevinde bulunan Varol, genel başkanlığa getirildi. Dün Ankara’da gerçekleştirilen olağan genel kurulda 19 bölge, 33 il ile toplam 75 temsilcinin tamamının oyunu alan Varol, merkez birliğinde genel başkanlığa seçildi. 

YENİ PROJELERE AĞIRLIK VERİLECEK

Denizli bölgedeki görevi de süren Varol genel kurul ardından yaptığı değerlendirmede; “Bu güne kadar zaten mevzuat çalışmalarında aktif görev almıştık. Bundan sonra daha da aktif olacağız. İlgili bakanlıklara yeni projeler ile gideceğiz. Bu çalışmaları görüşüp, uygulamaları hayata geçirmeye çalışacağız. 

Tarım ve hayvancılık sektörlerinin yanı sıra orman ve diğer iştigaller konusunda bundan sonraki süreçte neler yapılabilir, bunları değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Mehmet Varol Kimdir?

Mehmet VAROL; 1956 yılında, Denizli ili, Çal ilçesi, Dayılar Köyü’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çal’da, Lise öğrenimini Denizli’de tamamladı. 1973 Köln Üniversitesi hazırlık, 1974-1978 yılları arasında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gördü. Köyüne dönerek 1983 yılında tarım ve hayvancılık yapmaya başladı.Tarımsal alanlarda kalkınmanın Kooperatifleşmek olacağına inandığı için 1996 yılında, Köyünde ilk Kooperatifi kurdu, Köy muhtarlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, Köy-Koop Genel Başkan Yardımcılığı, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği Yaptı. 2004 Yılında Hay-Koop Denizli Birliğini kurdu, Tarım ve Orman Bakanlığının oluru ile 31.03.2022 tarihinde Köy-Koop Ana Sözleşmesine intibak eden, Denizli’nin 19 İlçesinde örgütlü 16.241 ailenin ortak olduğu 101 Tarımsal Amaçlı Kooperatif ortağı olan Köy-Koop Denizli Bölge Birliğinin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.Orta derecede Almanca bilir. Evli, 2 çocuk, 4 torun sahibi olup, geçimini Tarım ve Hayvancılıktan temin etmektedir.