ZOR DURUMDAKİ ÜRETİCİYE BİR DARBEDE DOĞADAN

Denizli Baklan’da hububat üreticileri tarla faresi istilası nedeniyle ciddi rekolte kaybı yaşadı. Bazı tarlalarda biçilecek ürün kalmadığı görüldü.

 

Enflasyon nedeniyle girdi maliyetlerinin yükselmesine rağmen ürünlerine çoğu zaman masraflarını karşılayacak kadar fiyat alamayan üreticileri bu kez doğa vurdu. 

Yetersiz yağışların neden olduğu rekolte kayıplarına bir de tarla fareleri eklendi. Denizli’nin Baklan ilçesinde hububat ekili tarlalarda hasat yapmak isteyen çiftçileri kötü bir sürpriz karşıladı. Özellikle arpa ve buğday tarlalarında farelerin neden olduğu zarar nedeniyle ekinler biçer dövere bile alınamadı. Bazı ekili alanlarda hiç ürün kalmadı. 

Bölge sakinleri ortak bir soruna dönüşen fare istilası nedeniyle bin 500 dekar hububat ekili alandan veril alınamadığını kaydetti. Bunun dışında da bazı tarlalarda ciddi roketle kaybı gözlendi. 

Dün akşam saatlerinde ekili alanlarını biçer döver ile hasat etmek isteyen çiftçileri fareler karşıladı. Çiftçiler bu durumu videoya kaydetti. Videoda bir üreticinin; “Arkadaşları farenin eseri… Bir tane bile ekin kalmamış. Fareler tarlayı biçmiş. Toprak görünüyor. Biçer bunu biçemez” ifadelerini kulandı. 

Görüntülerde zaman zaman çiftçilerin karşısına çıkan fareler yer aldı. Ürünlerin seyreldiği tarlaların kelleştiği görüldü.