DENİZLİ EKİBİ SELÇUK'TAKİ YANGIN BÖLGESİNDE

İzmir'in Selçuk ilçesinde dün başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Aydın'ın Kuşadası ilçesi sınırlarına uzanan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, bölgeye sevk edildi.

İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak mevkiindeki ormanlık alanda dün saat 17.00 sıralarında çıkan yangın, kısa sürede tüm bölgeyi sararak Aydın’ın Kuşadası ilçesine kadar ulaştı. Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda çıkan yangın dolayısıyla karayolu tedbiren kapatıldı. Gündüz havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmaları, havanın kararmasının ardından karadan ve gece görüşlü helikopterlerle devam etti.

DENİZLİ DE DESTEK VERDİ

İzmir ve Aydın'daki resmi kurumların yanı sıra sivil toplum örgütleri ve gönüllü vatandaşların da müdahale ettiği yangını söndürme çalışmalarına Denizli'den de katılım sağlandı. Denizli Orman Bölge Müdürlüğünün yangın söndürme helikopteri çalışmaları katılırken, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına katılmak üzere yangın bölgesine sevk edildi.

BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU AÇIKLADI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, "İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Aydın'ın Kuşadası ilçesi sınırlarına uzanan orman yangını söndürme çalışmalarına katılmak için Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerimiz 2 itfaiye arazöz, 15 ton su kapasiteli 2 tanker ve 10 personelimiz bölgeye hareket etmiştir. En kısa sürede bölgedeki yangınların kontrol altına alınması ve can kaybı yaşanmamasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.