O SEKTÖRÜN ÇALIŞMA SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ

Petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetlerindeki işçiler için çalışma saati düzenlemesine gidildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 24 saatlik çalışma süresinde 2 işçi postası olacak şekilde düzenleme yapıldı.

YÖNETMELİK RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanan "Postalar Halinde İşçi Çalıştırılarak Yürütülen İşlerde Çalışmalara İlişkin Özel Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu düzenleme, petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetlerinde çalışan işçilerin çalışma saatlerinde değişiklikler içeriyor. İşçilerin yazılı onayının alınması şartıyla gece çalışmaları 7,5 saatin üzerine çıkabilecek.

24 SAATTE 2 İŞÇİ POSTASI OLACAK

Yeni düzenlemeye göre, turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetleri kapsamındaki işlerde de 24 saatte 2 işçi postası olacak şekilde çalışma düzenlemesi yapılabilecek. 

7,5 SAATİN ÜZERİNDE GECE ÇALIŞMASI YAPTIRILABİLECEK

Petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetlerinde, işçilerin yazılı onayı alınmak kaydıyla, gece çalışmaları 7,5 saatin üzerine çıkarılabilecek. Bu düzenleme, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu uyarınca petrol faaliyetlerinin yürütüldüğü iş yerlerindeki çalışmaları kapsıyor.