ŞEHİT YAKINLARI İLE GAZİ VE ENGELLİLERE İNDİRİM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AJet arasında imzalanan protokolle tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, malul ve malul yakınları iç hat ile KKTC seferlerinde yüzde 50, dış hatta yüzde 20, engelliler ise iç hat ve KKTC uçuşlarında yüzde 20, dış hatta yüzde 25 indirimli uçabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AJet arasında "şehit yakınları, gazi ve engelli yolculara uçak biletlerinde indirim" sağlayan protokol imza töreni, Yeşilköy'deki THY Genel Müdürlük binasında düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sosyal devlet olma anlayışıyla hareket edip her alanda vatandaşlarına destek verdiğini ifade ederek, özellikle şehit yakınları, gaziler ve engelli bireylere yönelik kapsamlı politikalar yürüttüklerini kaydetti.

YURT İÇİ UÇUŞLARDA YÜZDE 50 İNDİRİM

İmzalayacakları bu protokolün engelli, şehit yakını ve gaziler için hayırlı olmasını dileyen Bakan Göktaş, "Milletimizin bizlere emaneti olan şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her daim yanlarında olduk. Bakanlık olarak tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Eğitimden sağlığa, istihdamdan bakım ve rehabilitasyona kadar ihtiyaç duydukları her konuda destek olmaya devam ediyoruz. THY'yle imzaladığımız protokolle, şehit yakını ve gazilerimiz için yüzde 50 indirimle uçakla seyahat etme imkanı sağladık. Bu hizmetten 2022 Ekim ayından bu yana 32 bin 909 şehit yakını ve gazimiz yararlandı. Benzer şekilde, 2013'ten bugüne 248 bin engelli vatandaşımız bu hizmetten yararlandı." dedi.

ENGELLİLERE YURT DIŞI UÇUŞLARDA YÜZDE 25 İNDİRİM

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ise THY'nin yüzde 100 iştiraki olan AJet'in şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları ve engelli yolcular için özel kolaylıklar ve indirimler sağlayacağına dikkati çekerek, "Şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve gazi yakınlarımıza yurt içi uçuşlarda yüzde 50, yurt dışı uçuşlarda ise yüzde 20 indirim sağlayacağız." dedi. Aynı zamanda AJet'in de Yönetim Kurulu Başkanı olan Bolat, engelli yolcular için de benzer indirimlerin sağlanacağını belirterek, "Engelli vatandaşlarımız da yurt içi uçuşlarda yüzde 20, yurt dışı uçuşlarda ise yüzde 25 indirimden faydalanacaklar." diye konuştu.