SOSYAL YARDIMLAR TEK ÇATIDA TOPLANIYOR

Hükümet, dar gelirli vatandaşların elini rahatlatmak ve yardımlarda adaleti sağlamak amacıyla sosyal yardımları tek çatı altında toplama kararı aldı. Bu kapsamda, aynı kişi birkaç yerden yardım alamayacak. Üç çocuklu ailelere vergi indirimi ve düşük faizli kredi de gündemde.

SOSYAL YARDIM KRİTERLERİ NETLEŞTİRİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ortak çalışmaları kapsamında sosyal yardım kriterleri netleştirilecek. Yardım için hane halkı geliri ve mülk sahipliği gibi kriterler belirlenecek ve hiçbir kurum bu kriterleri esnetemeyecek. 

YÜKSEK GELİRLİLERE YARDIM UYGULAMASI SON BULUYOR

Hükümetin bu yeni düzenlemesi ile sosyal yardımda hakkaniyet sağlanacak. Bir yıl boyunca yüksek gelirli ve dar gelirli ayrımı yapılmaksızın herkese 25 metreküp ücretsiz doğalgaz verilmesi gibi uygulamaların önüne geçilecek. Sosyal devlet anlayışıyla dar gelirli vatandaşlara yönelik kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği gibi ek destekler sağlanacak ve mevcut desteklerin oranı artırılacak.

YARDIMLAR TEK ELDEN DAĞITILACAK

Yeni uygulama ile birçok yerden aynı anda ihtiyaç fazlası alınan yardımların önüne geçilecek. AK Parti kaynakları, “Belediyeden, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili bakanlıklardan ayrı ayrı yardım alanlar var. Bunların tek elden yapılması gerekiyor. Asgari ücreti artırarak refah seviyesine ancak belli bir oranda katkı sağlayabiliyorsunuz. Buradaki refah kaybı sosyal yardımlarla giderilecek. Vatandaş devleti hissedecek.” dedi.

ÜÇ ÇOCUKTAN SONRA VERGİ İNDİRİMİ VE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

Üç çocuktan sonra vergi indirimi sağlanması ve bu ailelerin aldıkları kredilerde faiz oranlarının düşük tutulması gibi uygulamalar hayata geçirilecek. Bu düzenlemelerle birlikte, dar gelirli ailelerin mali yükü hafifletilecek.

UCUZ KONUT İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Hükümet, dar gelirli vatandaşların konuta erişimini kolaylaştırmak için yeni finansal formüller üzerinde çalışıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ'nin yürüteceği bu çalışmaların detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.