TURİZM SEKTÖRÜNÜN BİLEŞENLERİ BULUŞTU

Günübirlik uygulamaları nedeniyle kentteki önemli destinasyonlara gelen binlerce turistin şehir merkezini görmeden Denizli’den ayrılması büyükşehir belediyesini harekete geçirdi. Sektör temsilcileri ile yapılan toplantıda kentin turizm potansiyelini artırmaya yönelik görüşler toplandı, Pamukkale ve Laodikya’ya gelen turistlerin kent merkezini de ziyaret etmelerinin yolu arandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, turizm alanında yapılacak projelere ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Yeni dönemde Büyükşehir Öncülüğünde Turizm Alanında Yapılacak Projelere İlişkin Değerlendirme Toplantısı’ Çamlık Ofis'te yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş başkanlığındaki toplantıya, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Celal Şimşek, önceki dönem Turizm Bakanı Bahattin Yücel, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüm katılımcılarımıza teşekkür ederek, "Denizli'mizin turistik, kültürel ve tarihi lokasyonlarının ve değerlerimizin tanıtımı için tüm paydaşlarımız ile bir araya gelmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu da, Büyükşehir Belediyesinin önderliğinde turizm, akademi ve sivil toplum temsilcilerinin katıldığı toplantıda Denizli turizminin gelişmesi için yapılması gerekenleri ve oda olarak görüşlerini aktardıklarını belirterek, "Ortak hedef doğrultusunda iyi bir koordinasyon ile güzel işler yapılacağına inanıyorum” diye konuştu.

TURİZM SEKTÖRÜNÜN BİLEŞENLERİ BULUŞTU

SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VERMİŞTİ

31 Mart seçimleri öncesi turizm konusunda sık sık görüşler paylaşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Türkiye’nin en önemli destinasyonlarından Pamukkale ve Laodikya ören yerlerine gelen turistlerin kent merkezine uğramadan şehri terk etmelerinden yakınmıştı. Çavuşoğlu göreve gelmeleri durumunda turistlerin şehir merkezini de ziyaret etmelerini sağlayacak düzenlemeler ve çalışmalar yürüteceklerinin sözünü vermişti. Turizm sektörünün bileşenleri ile yapılan bu ilk toplantı, bu konuda atılmış adım olarak değerlendirildi.