PROF. ERBAY, AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) genel kurulunda Etkin Demokratik TTB- Tabip Odaları İnisiyatifi İttifakı seçimi kazanırken, Çağdaş Türk Hekimleri Birliği'nin adayı önceki dönem Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, yaptığı açıklama ile dikkat çekti.

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB)  76. Seçimli Büyük Kongresi, 28 Haziran 2024 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda başladı. Türkiye’nin dört bir yanından tabip odaları delegelerinin katılım sağladığı kongre, divan heyetinin seçimiyle başladı. Divana Dr. Raşit Tükel, Dr. Neşe Yılmaz, Dr. Elif Turan ve Dr. Oğuz Kaan Kürekli seçildi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın açış konuşmasını yaptığı kohgrede Etkin Demokratik TTB-Tabip Odaları İnisiyatifi İttifakı ve Çağdaş Türk Hekimleri Birliği adayları ile diğer konuklar kürsüye çıktı. 29 Haziran 2024 günü çalışma, mali ve denetleme raporlarının görüşülüp ibrası, tahmini bütçe ve karar önerilerinin görüşülüp oylandığı genel kurulda 2024-2026 dönemi Merkez Konseyi, Denetleme Kurulu ve Yüksek Onur Kurulu başvuruları alındı.

TTB 76. Seçimli Büyük Kongresi 30 Haziran 2024’te Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Kantini’nde düzenlenen seçim ile noktalandı. Merkez Konseyi, Yüksek Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu için yapılan seçimlere Etkin Demokratik TTB-Tabip Odaları İnisiyatifi İttifakı ile Çağdaş Türk Hekimleri Birliği olmak üzere iki grup katıldı. 487 delegenin 458’inin oy kullandığı seçimde, kullanılan tüm oylar geçerli sayıldı.

PROF. ERBAY, AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!

SOL İTTİFAK SEÇİMİ KAZANDI

Kesin olmayan sonuçlara göre; Etkin Demokratik TTB- Tabip Odaları İnisiyatifi İttifakı seçimi kazandı. 2024-2026 döneminde kurullarda yer alacak isimler şöyle:

Merkez Konseyi: Alpay Azap, Mehmet Şerif Demir, Murat Erkan, Güzide Eiltez, Ali Kanatlı, Ali Osman Karababa, Ali Karakoç, Hilmi Önder Okay, Mualla Pınar Saip, Ayşegül Ateş Tarla, Nilüfer Ustael.

Yüksek Onur Kurulu: Gürcan Altun, Naki Bulut, Gülnihal Bülbül, Mustafa Taner Gören, Türkan Günay, Mustafa Cumhur İzgi, Aynur Karadenizli, Serdar Onat, Figen Şahpaz.

Denetleme Kurulu: Ebru Gelgeç, Rüşan Sümbüloğlu, Ramazan Zeybek.

TTB Merkez Konseyi, görev dağılımını mazbatalarını almalarının ardından yapacak.

PROF. ERBAY'DAN AÇIKLAMA

Çağdaş Türk Hekimleri Birliği'nin adayı önceki dönem Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile dikkat çekti. Çağdaş Türk Hekimleri Birliği Adına konuşmasını paylaşan Prof. Erbay, "Kimin kazandığı önemli değil hekimlik kazanmalı. Ortada TTB açısından maalesef pek çok sıkıntılar ve içler acısı bir durum var. Bunlar; yüzde 5-25 seçime katılım oranlarında mı? ⁠Bu oy oranlarıyla 34 yıldır TTB’nin yönetilmesi mi? ⁠34 yıldır bir kurumun aynı ekip tarafından yönetilmesi ve buna da demokrasi denmesi mi?" dedi.

Eleştirilerini sıralayan Erbay, "⁠TTB’nin sürekli ilgisiz, etkisiz, kavgacı, marjinal ve etnik söylem ve eylemlerin odağı olması mı? ⁠Her dönem yasadışı eylem ve söylemlerle gözaltına alınan başkan ve MK üyelerinde mi? ⁠Bu dönem ordumuzun kimyasal silah kullandığı iddiasıyla Türkiye’yi töhmet altına sokma ihaneti çabası mı? ⁠Bu nedenle ayrıştıklarını söyleyen ve ayrı listelerle seçime girdikten, hekimlerin oyunu aldıktan sonra oylarını aldıkları hekimleri ve delegeleri son dakikada birleştik diyerek hile, takiye ve hülle ile aldatmak mı? ⁠Küsüp sırtını dönerek koskoca TTB’yi, haklarını savunacak biricik meslek örgütünü, bir grup marjinale terk eden yüzde 80-90 hekim çoğunluğunda mı? ⁠Bir türlü yeterli delege sayısına ulaşamayıp bu zavallılıklardan TTB’yi, hekimleri, ülkemizi kurtarmaya çalışan ve seçimlerde başarılı olamayan bizlerde mi?" ifadelerine yer verdi.