DENİZLİ LEZZETLERİ İLGİ ODAĞI OLDU

Denizli'nin benzersiz yerel ürünleri, ‘Anadoludakiler Projesi’ kapsamında İstanbul'da düzenlenen etkinlikle geniş kitlelere tanıtıldı. Denizli’de yetişen aromatik bitkilerden elde edilen ürünlerin yanı sıra top tarhana büyük ilgi gördü.

Anadolu'daki zenginliklerin dünyaya tanıtılması amacıyla hayata geçirilen "Anadolu'dakiler" projesi, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen özel bir programla tanıtıldı. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte 81 ilden gelen zanaatkârlar ve sanatçılar katıldı.

KÜLTÜREL MİRASI KORUYAN PROJE

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, "Anadolu'dakiler" projesinin kültürel mirası ve geleneksel yöntemleri koruma amacı taşıdığını belirtti. Şimşek, sürdürülebilir üretimle kaynakları koruma, yerel ekonomiyi canlandırma ve kalkınmayı destekleme hedefiyle hazırlanan projeye dair detaylı bilgiler sundu.

DENİZLİ LEZZETLERİ İLGİ ODAĞI OLDU

COĞRAFİ İŞARETLERİN ÖNEMİ VURGULANDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuşmasında yerel ürünler ile coğrafi işaretlerin önemine dikkat çekti. Kacır, kalkınma ajansları ve bölge kalkınma idarelerinin bugüne kadar verdiği destekleri hatırlatarak, "Anadoludakiler" projesi kapsamında 81 ilin tamamında uygulanacak SOGEP-Anadoludakiler Destek Programı'nı müjdeledi.

EMİNE ERDOĞAN: "ANADOLU MEDENİYETİNİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ"

Emine Erdoğan, projeyle ilgili yaptığı konuşmada, "Bu projeyle Anadolu'muzun yerel ve geleneksel ürünlerini tanıtmayı, yeniliklerle günümüze taşımayı, vatandaşlarımız ve tüm insanlığın istifadesine sunmayı amaçlıyoruz. Yerel ürünlerimizi markalaştırarak ve küresel pazarlara taşıyarak ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz" dedi.

ANADOLUDAKİLER SERGİSİ İLGİ ÇEKTİ

Etkinlik kapsamında düzenlenen "Anadoludakiler" sergisi büyük ilgi gördü. Sergide, TR32 Bölgesi'nden Buldan Bezi, Yeşilyurt Bürümcük dokuması ile yerel lezzetler tarhanaları da dahil olmak üzere el dokuması kumaşlar, halılar, takılar, doğal kokular, aksesuarlar ve gıdalar sergilendi.

DENİZLİ ÜRÜNLERİ TANITILDI

Anadoludakiler Sergisi’nde, Güney Ege Bölgesi'nden gelen ürünler büyük beğeni topladı. Buldan Bezi, Yeşilyurt Bürümcük Dokuması, Muğla Tarhanası ve Denizli Top Tarhana, Datça ve Belen kahveleri, Aydın İncir Çekirdeği Kahvesi, Çam Fıstığı, kestane ve kestane tatlısı, Söke Pamuğu, Denizli Kekiği, kekik suyu, nane ve lavanta yağı gibi birçok ürün ziyaretçilere tanıtıldı.

Proje hakkında detaylı bilgiye www.anadoludakiler.org sitesinden ulaşılabiliyor.