PATRONDAN İŞÇİLERE KIYAK

Denizli’nin bakır devi Erbakır, 10 yıl önce gerçekleştirdiği 122 konutluk projesinden sonra işçileri için ikinci sosyal konut projesi başlattı. Babadağ yolu üzerinde 208 konutluk projenin temeli atıldı. 

 

Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan, Denizli’nin bakır devi Erbakır işçilerini ikinci kez ev sahibi yapıyor. 

Yaklaşık 26 yıl önce Şemikler’de S.S. Bakırkent 1 konut projesini başlatan firma 122 çalışanını ev sahibi yapmıştı. Firma bu ikinci bir kooperatif kurulmasına öncülük ederek Bakırkent 2 konutlarının temelini attı.  Sarayköy’de Babadağ yolu üzerinde inşa edilen proje kapsamında Erbakır’da çalışan 208 işçi  taleplerine göre 2+1 veya 3+1 ev sahibi olacak. 

Erbakır

TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Projenin temeli dün törenle atıldı. Törene Denizli Büyük Şehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Sarayköy  Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, Er-Bakır Yönetim Kurulu üyelerinden; Müjdat Keçeci ve Sedat Erikoğlu, kooperatif üyeleri, Er- Bakır A.Ş. yöneticileri, çalışanları ve aileleri katıldı. 

Erbakır

DEPREME DAYANIKLI MODERN KONUTLAR

Çok geniş bir alan üzerine kurulu projenin ilk aşamasında 208 konut inşa edilecek. Bölge insanının yaşam alışkanlıkları gözetilerek yatay mimaride yükselecek konutlar depreme dayanıklı, bahçeli ve müstakil olarak tasarlandı.  Yapılan açıklamada projenin yalnızca konutları değil, aynı zamanda kapsamlı sosyal alanlarıyla da bölgeye değer katmayı hedeflediği kaydedildi. Proje dahilinde kreşler, okullar, ibadet alanları, ticari alanlar, sosyal alanlar, yürüyüş yolları, parklar, dinlenme bölgeleri ve hobi bahçeleri de yer alıyor. 

Erbakır

KOOPERATİF KURAN TEK FİRMA

Sadece işçilerin faydalandığı projede kooperatif yönetiminde Erbakır Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve Genel Müdür Macit Taşkın da yer alıyor. Denizliyeniolay.com’a projeye ilişkin detayları anlatan Keçeci; “Bu kooperatifte Erbakır’da çalışan işçiler yer alıyor. Daha önce yaptığımız projeye katılan çalışanlarımız ev sahibi oldular. Şimdi kendi evlerinde yaşıyorlar. Kooperatif sayesinde işçiler maliyetine ev sahibi oluyorlar. Erbakır’ın desteği projenin her aşamasında hissediliyor. Bitine kadar da destek olacağız. Çalışmalar bizlerin rehberliğinde yürütülüyor. Denizli’de kooperatif kuran bir şirket yok. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri de dar gelirlilerin konut sorunudur. Bu projenin başka şirketlere de örnek olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.