LPG'YE 1,76 TL ZAM

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamlara bir yenisi eklendi. Motorin ve benzinin ardından LPG'ye de bu gece yarısı 1 lira 76 kuruşluk zam geldi.

 

Brent petrol ve döviz fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte akaryakıt fiyatlarında da üst üste değişiklikler gerçekleşiyor. Pomba fiyatlarında yapılan değişiklikle 25 Haziran’da benzinin litre fiyatı 2 lira, motorinin litre fiyatı 1 lira 70 kuruş zamlanırken, LPG'ye (otogaz) bu gece yarısı zam geldi.

LPG'YE 2 TL'YE YAKIN ZAM GELDİ

Sektör kaynaklarının aktardığına göre gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG'nin litre fiyatı 1 lira 76 kuruş zamlandı. LPG'de 2 liraya yakın büyük zam tabelalara yansıdı. Denizli'de LPG'nin fiyatı 21.61 TL oldu.

Benzinin litresi yaklaşık olarak İstanbul’da 42,39 TL, Ankara’da 43,37 TL, İzmir’de 43,63 TL’ye satılırken, Denizli'de  benzinin litresi ortalama 44.06 TL'den satışa sunuluyor. Motorinin litre fiyatı da yaklaşık olarak İstanbul’da 42,47 TL, Ankara’da 43,48 TL, İzmir’de 43,87 TL seviyesinde bulunurken, Denizli'de de motorinin litre fiyatı 44.20 TL seviyesinde işlem görüyor.

3 TEMMUZ'DA ÖTV ZAMMI DA KAPIDA

Öte yandan akaryakıt fiyatlarına 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamı ile yeni zam gelmesi bekleniyor. Ocak-Mayıs döneminde ÜFE'de artış yüzde 17,87 olurken, 3 Temmuz’da Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı haziran ayı ÜFE verileriyle birlikte akaryakıttaki maktu ÖTV artış oranı da netleşecek. Açıklanan oranla benzin, motorin ve LPG'ye zam yapılacak.