TELEFERİK ÜCRETİNE YÜZDE 150 ZAM

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki BELTAŞ tarafından işletilen Denizli Teleferik ücretlerine yüzde 150 zam yapıldı, 20 lira olan teleferiğe biniş ücreti 50 liraya çıkartıldı.

Denizli'de insanların 300 metre rakımdan 1500 metre rakıma kısa sürede çıkarak yayla havası yaşamasını sağlayan teleferik ücretlerine büyük zam. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki BELTAŞ tarafından işletilen Denizli Teleferik ücretlerine yüzde 150 zam yapıldı.

Kervansaray Mahallesindeki alt istasyondan Bağbaşı Yaylasına çıkmak için teleferiğe biniş ücreti, 20 liradan 50 liraya çıkartıldı. Denizli Teleferik'in fiyat tarifesine göre, öğrenci-tam gidiş-dönüş ücreti 50 lira olurken, 0-5 yaştan ücret alınmıyor. Kredi kartının geçerli olduğu teleferikte, bisikletler 12.00'ye kadar ücretsiz olurken, 12.00'den sonra 1 bilet fiyatı alınıyor.

Kent merkezinden kısa sürede teleferikle ulaşma imkanı sağlanan Bağbaşı Yaylası, yazın sıcaktan bunalan ve yayla havası almak isteyen misafirlerini ağırlarken, kışın da kar havasını teneffüs etmek isteyenlerin tercih ettiği doğa harikası bir yer. Kafeterya, restoran ve  bungalov evlerin yanı sıra çadır kamp ile Bağbaşı Yaylası, vatandaşların gönüllerince zaman geçirmelerini sağlıyor.

Bungalov evlerde konaklama imkanı da sağlanan yayla, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için Denizli’nin gözde merkezlerinden biri haline geldi. Yayla turizminin merkezlerinden biri olan tesis, özellikle şehir dışından gelen misafirlerin tercihi olması ile dikkat çekiyor.