DEVLER DENİZLİ’Yİ TERK EDİYOR

Denizli’de özellikle metal sektöründe faaliyet gösteren ihracatçı firmalar artan lojistik maliyetleri, yatırım amaçlı sanayi alanı bulmaktaki problemler ve teşvik adaletsizliği nedeniyle yeni yatırımlarını komşu kentlere yapıyor. Bu durum DSO’nun Temmuz ayı meclis toplantısında da gündeme geldi.

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında da yer alan, Denizli’nin dev ihracatçı firmaları yeni yatırımları için Denizli dışındaki kentleri tercih ediyor.

Özellikle metal sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, limanlara ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılar ve neden olduğu maliyet artışı nedeniyle rotalarını İzmir ve Aydın’dan yana kullanıyor. Demiryolu taşımacılığı maliyetinin karayolunu geçtiği de şikayet konuları arasında yer alıyor. Bu nedenle Kaklık’taki Lojistik Merkezi’nin potansiyelinin altında kullanıldığı belirtiliyor.

Sektör temsilcileri ağır enflasyon koşulları, kur politikası ve beraberinde gelen maliyet artışlarının neden olduğu bu tercihi, Denizli’de sanayi kuruluşları için arsa bulmada yaşanan problemlerin de perçinlediğini kaydediyor. Ayrıca özellikle limana yakın bölgelerin avantajları da yatırımcıları çekiyor.

Ayrıca ilçe bazlı teşviklerde Denizli dışındaki bazı bölgelerin daha avantajlı oluşunun da büyümek ve yeni üretim merkezleri kurmak isteyen yatırımcıların kararında etkili olduğu savunuluyor.

DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Serter de odanın temmuz ayı olağan meclis toplantısında; “İSO-500 Listesinde yer alan firmaların üretim merkezlerini Denizli’den farklı illere doğru kaydırdı” ifadesini kullandı.

DEVLER DENİZLİ’Yİ TERK EDİYOR

ESKİ BAŞKAN ‘YALVARDIM’ DEMİŞTİ

Bu sorunu önceden gören isimlerden Denizli Sanayi Odası eski başkanı Müjdat Keçeci kısa süre önce katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada demiryolu taşımacılığı sorununu bir türlü çözemediklerini kaydetmişti. Keçeci, “Denizli, politik açıdan dezavantajlı bir kent. 20 yıl boyunca bakanlara, genel müdürlere ve ülkeyi yönetenlere yalvardım. Eğildim, diz çöktüm ama demiryolu taşımacılığı konusunu çözemedim. Hiçbir siyasetçi yanımızda yer almadı. Bu durum, rekabet gücümüzü kaybetmemize neden oluyor. Denizli’nin büyük bir demir çelik sektörü İzmir’e taşındı. Artık bu gidişata dur demeliyiz ve demiryolu için el birliği ile seferber olmalıyız” ifadelerini kullanmıştı.

ARTAN MALİYETLER KONUŞULDU

Diğer yandan Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu başkanlığında toplanan DSO meclisinde artan maliyetler, vergi düzenlemeleri ve zamlar konuşuldu.

Türkiye’nin gri listeden çıkarılması kararı olumlu karşılanırken üyelere genel duruma ilişkin değerlendirmeyi DSO Başkan Yardımcısı Mehmet Serter yaptı. Asgari kurumlar vergisi konusunda da görüşlerini paylaşan Serter,  “2023 yılı sonu itibarıyla 1,1 milyon Kurumlar Vergisi mükellefi bulunuyor.Özellikle yerel seçimler ile depremin yarattığı maliyetlerin karşılanmasına yönelik olarak hazırlanan Torba Yasa Teklifi’ndeki düzenlemelerden, 400-500 milyar TL civarında ek vergi geliri elde edilmesi bekleniyor” ifadelerini kullandı.

TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

Kayıt dışılığın ve vergi ödememe alışkanlığının arttığına değinen Serter; “Kurumlar vergisi mükelleflerinin yaklaşık yarısının zarar ya da matrahsız beyanname verdiği, bu mükelleflerin 5,7 trilyon TL gibi bir bilanço karı, 60 trilyon TL hasılatı olduğu tespit edildi. Bu kadar yüksek hasılat ve kara göre ödenecek vergi çıkmaması veya zarar beyan edilmesinde; yüksek faiz oranıyla borçlanmak, döviz kredisi kullanılması, teşvik belgeli yatırımlarda indirimli kurumlar vergisi uygulaması, KKM istisnası gibi nedenler etkili” diye konuştu.

SANAYİCİDE ELEKTRİK ENDİŞESİ

Diğer yandan konutlarda elektrik ücretlerinin artması sanayicileri de endişelendirdi. Ticarethane ve sanayi tarifelerinde artış bekleyen sanayiciler bu artışın ne kadar olacağı konusunda ise öngörüde bulunamamaktan şikayetçi. Başkan Yardımcısı Serter; “Mesken ve ticarethane tarifelerindeki artışın yıl sonu enflasyonuna olası etkisinin 1,1 ila 1,2 puan olması öngörülüyor” değerlendirmesi yaptı.