SERİNLEMEK İSTEYEN BAŞKARCI'YA KOŞUYOR

Denizli'de yaz aylarında kent merkezinde sıcaktan bunalan vatandaşlar akşamları serinlemek için Başkarcı Mahallesine akın ediyor. Kent merkezine oranla akşamları serin bir havanın hakim olduğu mahalleye gidenler,  karlı şurup lezzetini tatmayı da ihmal etmiyor.

Yaz mevsiminde Denizli'de vatandaşların uğrak noktası haline gelen Merkezefendi ilçesindeki Başkarcı Mahallesi hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesiyle dolup taşıyor. Kent merkezine sadece 10 kilometre uzaklıkta bulunan mahallede sıcaklık hissedilir derecede düşüyor. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar özellikle akşamları aileleriyle birlikte mahalleye akın ediyor. Mahallenin yaz aylarında uğrak yeri haline gelmesinin bir diğer nedeni bölgeyle özdeşleşen karlı şurup. Kış aylarında Başkarcı Dağı'na yağan kar açılan kuyularda toplanarak muhafaza ediliyor. Toplanan kar, yaz aylarında dağdan indirilerek, farklı aromalarla şurup olarak servis ediliyor.

SERİNLEMEK İSTEYEN BAŞKARCI'YA KOŞUYOR

 “SICAKTAN BUNALAN BURAYA GELİYOR”

Temmuz ayı itibariyle sıcaklıkların yükselmesiyle misafirlerinin yoğunlaştığını kaydeden Ali Rıza Kuru, “Denizli'de sıcaktan bulananlar buraya akın ediyor. Karlı şuruplarımız leziz, soğuk, buz gibi. Dağdan toplanıp, soğuk hava deposunda saklanıp tekrardan bize geliyor. Bizler de burada müşterilerimize ikram ediyoruz. Mahallemiz Temmuz ayı itibariyle özellikle akşamları daha yoğun oluyor. Bizlerde onları en iyi şekilde karlı şuruplarımızla serinletiyoruz. Kışın dağdan toplanan karları burada en güzel şekilde sunuyoruz” dedi.

“BÖYLE BİR MAHALLEMİZ OLDUĞU İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Sıcak havadan bunalarak Başkarcı Mahallesine gelen Mehmet Kocaeyüp ise, “Çaybaşı Mahallesinden geldik. Şehir merkezinden Başkarcı Mahallesinin buz gibi havasını geldik. Buraya gelirken yolda havanın değiştiğini hemen anlarsınız. Böyle bir mahallemiz olduğu için çok mutluyuz. Özellikle burada doğal olarak hazırlanan karlı şurupla serinlemek keyifli oluyor” ifadelerini kullandı.