SİVAS KATLİAMINI ÇINAR’DA ANDILAR

Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfının çağrısı ile Çınar Meydanı’nda toplanan kalabalık 31 yıl önce yaşanan Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenleri andı. 

Sivas Katliamı’nın 31’nci yıldönümünde, olayda hayatını kaybeden sanatçı ve aydınlar anıldı. Denizli’de Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı çağrısı ile Çınar Meydanı’nda toplanan kalabalık, Madımak Otel’te yakılarak katledilenleri andı. Anmaya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur da katıldı. 

Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği anmada grup adına İnan Kamışlı basın açıklaması okudu. Açıklamada: “Bu vahşi katliamın üzerinden otuz bir yıl geçti. Acımız ilk günkü kadar taze, öfkemiz ise her geçen gün katlanarak büyüyor. Otuz bir yıl boyunca demokrasiyi, laikliği, cumhuriyeti, çağdaş değerleri ve Anadolu halklarının bir arada yaşama arzusunu hançerlemeyi hedef alan bu katliamın hesabı verilmemiş, Adalet sağlanmamıştır. Sivas'ta katledilen 33 canımızın aileleri, dostları ile Derneğimizin otuz bir yıldır yürüttüğü adalet mücadelesi bir karşılık bulmadı. Otuz bir yıllık hukuk mücadelesinde adeta ailelerimiz, Alevi Örgütleri ve vicdanlar yargılanmıştır. Bu süreç içerisinde yaşam mücadelesi veren devrimci hasta tutsaklar ölüme terk edilirken, Ahmet Turan Kılıç, Hayrettin Gül gibi Madımak katilleri affedildi. Firari üç sanık Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş hakkında devam eden son dava da otuzuncu yılında zaman aşımına uğratıldı” ifadelerini kullandı. 

SİVAS KATLİAMINI ÇINAR’DA ANDILAR

İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA ZAMAN AŞIMI OLMAZ

Kamışlı insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olamayacağını söyleyerek, “Madımak Katliamı bir Alevi katliamıdır ve başta ailelerimiz, tüm aleviler olarak bu mahkeme kararını tanımıyoruz. Herkes bilmelidir ki Madımak Katliamı İnsanlığa karşı işlenmiş zamansız suçlardan biridir ve insanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı olamaz. Alevi Kurumları ve Sivas Madımak Ailelerinin demokratik, insani ve vicdani talepleri bugüne kadar herhangi bir karşılık görmedi. Madımak davasında Katilleri savunan avukatlar devletin önemli görevlerinde boy göstermeye, belediye başkanlıkları millete vekil yapılarak ödüllendirilmiştir. Sivas Madımak otelinin utanç müzesi yapılması, Madımak davasının da İnsanlığa Karşı İşlenmiş Suçlar kapsamına alınması talebimiz ise hiç duyulmadı” görüşlerine yer verdi.