TARİHİ MEKÂNDA ROBOT GARSON DÖNEMİ

Denizli'nin tarihi pidecisi Elmallı Pide, teknolojiye ayak uydurarak robot garsonla çalışmaya başladı. 

Tavas'ın 200 yıllık tarihi işletmesi Elmallı Pide, Adalet Mahallesi'ndeki şubesinde yıllardır geleneksel lezzetlerini Denizlililerle buluşturuyor. Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve eleman yetersizliği nedeniyle Elmallı Pide de robot garson hizmet vermeye başladı. Akıllı göstergesiyle siparişleri servis edeceği masalara kadar taşıyan robot garson, müşterilerin ilgisini çekiyor. 

Farklı konseptleriyle lezzetlerini müşterileriyle buluşturmaya devam eden Elmallı Pide'nin işletme sahibi Mehmet Elmallı, aldığı kararla gelişen teknolojiye ve modernleşmeye ayak uydurmaya karar verdiğini söyleyerek robot garsonu hizmete aldı. Personel maliyetleri ve eleman yetersizliğinin de kendilerini olumsuz etkilediğini söyleyen Mehmet Elmallı, "Geleneksel lezzet, inovasyon hizmet. Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle her gün artan personel maliyetlerinden dolayı robot garson çalıştırma kararı aldık. Artık mesleğimizin kanayan yarası çıraklar da yetişmiyor, personel yetişmiyor. İnsanlar rahat masa başı çalışmak istiyor. O yüzden personel bulmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle robot garsonla çalışmaya karar verdik. Bir insanın yerini tutmasa da robot garsonumuz da yemekleri, içecekleri masalara kadar taşıyıp bize kolaylık sağlıyor" dedi. 

TARİHİ MEKÂNDA ROBOT GARSON DÖNEMİ

MÜŞTERİLER ROBOT GARSONDAN MEMNUN

Robot garsonun müşterilerden büyük ilgi gördüğünü söyleyen Mehmet Elmallı, "İnsanlar çok memnun, tepkiler çok güzel. Herkes merak ediyor. 'Aaa robot' falan diye şaşırıyor. Şu anki izlenimden memnunuz. Müşterilerimizin de hoşuna gidiyor. Kimileri video kaydı alıyor. Çocuklar çok seviyor robotumuzu izleyip dokunuyorlar, fotoğraf çekiliyorlar. Sosyal medyada paylaşıyorlar. İşletmemiz için de güzel bir tanıtım yüzü oluyor. Müşterilerimiz üzerinde çok güzel bir etki oluşturuyor. Bu yeni başlayan bir serüven. Dünyanın birçok yerinde benzer robotlar kullanılıyor. Zamanla daha da gelişeceğini düşünüyorum. Robotik anlamda yapay zeka anlamında da daha ileri gideceğiz. Zaten Türk menşeili, Kocaeli Gebze'de üretilen bir robot. Bizlere kolaylık sağlarken müşterilerin de ilgisini çeken robotu, işletmelere tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı. 

YERLİ MALI ROBOT

Robot garson, dokunmatik dijital ekran ve sesli iletişim özelliği ile müşterilere interaktif bir deneyim sunuyor. Müşterileri karşılamaktan kesintisiz hizmet sağlamaya kadar robot, çalışma ekibinin performansını artırıyor. Gelişmiş süspansiyon sistemiyle Türk mühendisler tarafından tasarlanan robot, çeşitli yüzeylerde sorunsuz hareket ederek hizmet sağlıyor. Pili azalan robot otonom olarak şarj istasyonuna giderek kendini yeniden hizmete hazır hale getiriyor. Çevresini benzersiz bir doğrulukla tarayarak haritalandıran robot, hareketli ortamlarda güvenilir bir çalışma sağlıyor.