CAMİ DUVARINA ATATÜRK PORTRESİ

Baklan’ın Boğaziçi mahallesi sakinleri seramikten hazırlanan Atatürk portresini cami duvarına uyguladı. Çalkebir Kültür Derneği Başkanı Akbay, “Bölgemiz Milli mücadelede önemli bir nokta. Milli mücadelemizin komutanı Atatürk’ü buraya uygun gördük” diye konuştu.

Denizli’nin Baklan ilçesindeki Boğaziçi mahallesi sakinleri, mahalle caminin duvarına seramikten yapılmış Atatürk portresi uyguladı. Çalkebir Kültür Derneği öncülüğünde hazır olarak alınan Atatürk portresi köylüler tarafından monte edildi.

Dernek Başkanı Ahmet Akbay, cami duvarında Atatürk portresi bulunan tek caminin Boğaziçi Camii olduğunu kaydetti.

CAMİ DUVARINA ATATÜRK PORTRESİ

MİLLİ MÜCADELENİN KOMUTANINI UYGUN GÖRDÜK

Milli mücadele sırasında köylerinde karakol kurulduğunu hatırlatan Akbay, “Bu bölge kurtuluş mücadelesinde önemli bir rol oynamıştır. Düşman Büyük Menderes Nehri kenarına geldiğinde köyümüzde eli silah tutan 100 kişi silahlandırılarak düşmanın bu tarafa geçmemesi için çabalamışlar. Kepez bölgesinde istihkam mevzileri kazılmış. Çal’daki ilk mitinge de burada yaşayan insanlarımız destek vermişler. Köyümüzün milli mücadele geçmişini hatırlatmak adına milli mücadelenin komutanı Atatürk’ün portresini hazırlattık. Camimizin duvarına uygulamasını bizler yaptık. Bu bölge milli mücadelede önemli bir nokta. Milli mücadelenin komutanını buraya uygun gördük” diye konuştu.