ALKOL VE TÜTÜN ÜRÜNLERİNE DEV ZAM KAPIDA

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 6 aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak açıklamasının ardından alkol ve tütün ürünlerine yapılacak olan Özel Tüketim Vergisi zam oranı da belli oldu. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar; “1 Litre alkoldeki ÖTV tutarı bin 62 liradan bin 269 liraya yükseldi. Alkol değil vergi içiyoruz” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 6 aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak açıklamasının ardından alkol ve tütün ürünlerine yapılacak olan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zam oranı da belirlenmiş oldu. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, TÜİK rakamlarının açıklanmasının arsından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Başkan Dündar; “Alkol, tütün ve akaryakıt ürünlerinin ÖTV’ye yapılacak artış oranı ilk altı aylık ÜFE oranında yüzde 19,49 olarak açıklandı. Buna bağlı olarak firmalar da bir maliyet artışı ekleyip eklemeyeceğiz önümüzdeki günlerde netleşecektir hayırlı olsun şimdiden.  Üreticiler maliyet zammı yapmaz ise 70 cl yeni rakını ortalama satış fiyatı 853 liraya olacaktır. 1 Litre alkoldeki ÖTV tutarı bin 62 liradan bin 269 liraya yükseldi. Alkol değil vergi içiyoruz bildiğiniz” ifadelerini kullandı.