ÇİN HEYETİNDE AK PARTİLİ TİN DE YER ALDI

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM komisyon gezisi kapsamında Çin’de temaslarda bulundu. Tin; Çin firmalarını Türkiye’de yatırım yapmaya davet etti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, komisyon temasları kapsamında Çin’e ziyaret gerçekleştirdi. Komisyonda başkanvekili görevini yürüten Tin ziyarete ilişkin değerlendirmesinde; “Türkiye, bölgenin en dinamik ülkelerinden biri. Ticari, sanayi, tarım, turizm gibi birçok alanda stratejik öneme sahibiz. Dünya ticaretinde güvenli yollara ihtiyaç var. İpek Yolu’nu yeniden canlandırmak, ticaret yollarını güvence altına almak istiyorsak, Türkiye’siz olmaz. İpek Yolu’nun anahtarı Türkiye’dir” dedi.

Çin’li yatırımcıları Türkiye’ye davet eden Tin; “Komisyon üyeleri olarak Mustafa Varank başkanlığında Çin’in davetlisi olarak Shenzhen ve Dongguan kentlerinde resmi temaslarda bulunduk. Huawei’nin merkezlerini ziyaret ettik, bilgiler aldık, siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye’de yapacakları yatırımlar, Çinli şirketlerin AB’ye açılan kapısı olacak. Bu gerçek ışığında ortak projelerle AB’de de birlikte hareket etme noktasında başarılı olabiliriz. Türkiye, ayrıca Afrika ve Körfez bölgelerinde de stratejik bir konuma sahiptir. Rusya ve Orta Asya ile ilişkilerimizi girişim ve gayretlerimiz ile ileri bir seviyeye taşımış bulunuyoruz. Türkiye’de faaliyet gösterecek Çinli şirketler, bu bölgelerin kapılarını bizimle daha kolay açabileceklerdir. Çinli firmaları ülkemize yatırım yapmaya davet ettik” ifadelerini kullandı.