BELEDİYE ARAÇLARI HACZEDİLDİ

Güney’de yeni başkan göreve başlamadan işten çıkarılan işçiler alacaklarına karşılık haciz işlemi başlattı. Belediye araçları ve hesapları haczedildi. İlçe içinde vatandaşları taşıyan minibüs için yakalama kararı çıkarıldı. Kararı çıkaranların polise aracın yerini de ihbar ettikleri öne sürüldü. Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın bu tutumu siyasi olarak niteledi.

Denizli’nin Güney ilçesinde Ak Partili Halil Ayhan’ı seçim yarışında geçerek belediye başkanı seçilen CHP’li Mehmet Ali Eraydın, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda belediyenin hizmet araçlarına haciz işlemi uygulandığını açıkladı.

Eraydın’ın tepkisini çeken olay ise ilçe içinde vatandaşların taşınmasında kullanılan minibüs hakkında yakalama kararı çıkarılması ve minibüsün yerinin polise ihbar edilmesi oldu.

30’UN ÜZERİNDE İŞÇİ ÇIKARILDI

İddialara göre Güney’de seçimi CHP’li adayın kazanmasının ardından, mazabatasını alıp göreve başlamadan 30’un üzerinde belediye işçisi işten çıkarıldı. Bu işçilerin toplam alacaklarının, faizleri ile birlikte 8 milyon lirayı bulduğu kaydedildi.

Eraydın işten çıkarılan personelin alacakları için haciz işlemi başlattığını, belediyenin banka hesaplarının ve hizmet araçlarının haczedildiğini belirtti. Kamu yararı bulunması nedeniyle belediye hesaplarına uygulanan haciz kaldırılırken, belediye araçları üzerindeki haciz işlemi devam etti.

Ancak bir belediyeye ait bir minibüs için yakalama kararı aldırıldı. Başkan Eraydın iyi niyetli bulmadığı bu kararın ardından polise aracın yerinin ihbar edildiğini ve bağlanmasının sağlandığını kaydetti.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Haciz işlemlerini sosyal medyada takipçileri ile paylaşan Eraydın, denizliyeniolay.com’a yaptığı açıklamada; “Bunlar siyasi hareketler. Belediyeyi çalıştırmamak adına yapılan işler. Bu minibüs vatandaşları Güney içinde çarşıya pazara taşıyan, düğün gibi etkinliklerde hizmet eden bir aracımız.  Ayrıca hakkımızda bir çok dedikodu yaydılar. Amaç belli” ifadelerini kullandı.

Eraydın sosyal medya paylaşımında ise “Eserlerine devam ediyorlar belediye araçlarına haciz yoluyla yakalama koydurup üzerine ihbar ediyorlar. Kaybettin kaybetmeye devam edeceksin” ifadesini kullandı.

TÜRK BAYRAKLARINA NE OLDU

Başkan Eraydın bir başka paylaşımında ise “Belediyeyi nasıl borçlandırdığını açıklayacak mısın? Seçimden iki gün önce kesilmiş ve ödemesi yapılmış olan bin 500 adet Türk Bayrağını nerede olduğunu, yoksa da neden ödeme yapıldığını açıklayacak mısın? Belediyeden ödenmiş olan bez torbaların nerede hangi amaçla kullanıldığını açıklayacak mısın? Ges projesiyle ilgili kullanılmış olan kredinin vadesiz mevduat hesapta bekletip belediyeyi kaç milyon lira borçlandırdığını açıklayacak mısın? İmarsız alanda su aboneliğinde sorumluluğun kime ait olduğunu, bunu bilerek abonelik aldığını daha sonra yolu kendi isteğine göre neden kazdığını açıklayacak mısın?” sorularını yöneltti.

Tüm iddiaların belgelerinin belediyede mevcut olduğunu açıklayan Eraydın; “Görmek isteyen herkese kapımız açıktır. İftira kaybettirir, kazandırmaz” ifadesini kullandı.