GEKA, DESTEKLEME PROGRAMINI AÇIKLADI

GEKA’nın sosyal gelişmeyi destekleme programı kapsamında belirlediği Anadoludakiler Programı detayları belli oldu.

Güney Ege Kalkınma Ajansı, ciddi destek sağladığı Anadoludakiler Programının detaylarını açıkladı. Sosyal gelişmeyi destekleme programı çerçevesinde yürütülen çalışmada proje değeri en az 1 milyon lira olan çalışmalar değerlendirilecek.

Girişimciler ve kooperatifler için yenilikçi fırsatları ortaya çıkarmak, yerel ve bölgesel kalkınmayı hedefleyen proje yoksulluğu önleme, köyden kente göçü durdurma gibi amaçlar da taşıyor.

Projenin diğer amaçları ise; değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak olarak gösteriliyor.

Anadoludakiler markası ile de yerel üreticilerin desteklenmesi, geleneksel kültürün yaşatılması ve yerel potansiyellerin keşfedilmesi amaçlanıyor.

GEKA’dan yapılan açıklamada, hazırlanacak projelerin asgari bütçesinin 1 milyon lira olması gerektiği belirtildi. GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, projelerin öncelikli olarak “İstihdam Edilebilirliği Artırmak, Sosyal Girişimcilik ve Yenilikçilik, Sosyal İçerme ve Sosyal Sorumluluk” içermesi gerektiğini ifade etti. Akdoğan ayrıca, “Kamu kurumları ile kâr amacı gütmeyen kuruluşların sahibi olduğu projelerde eş finansman katkısının asgari yüzde 10 olduğunu da belirtti.

GEKA Genel Sekreteri Akdoğan, potansiyel başvuru sahiplerinin başvuru için gerekli belgeleri ajansın Program Yönetim Birimi ile istişare halinde hazırlayarak en geç 19 Temmuz 2024 tarihine kadar [email protected] adresine ulaştırması gerektiğini söyledi. Program hakkında detaylı bilgiye ajansın resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.