MUĞLA VE UŞAK'IN İSTİNAFI DENİZLİ'DE GÖRÜLECEK

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunda alınan kararla, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresi belirlendi. Denizli ile birlikte Muğla ve Uşak'taki davaların istinafı Denizli Bölge Adliye Mahkemesi'nde yapılacak.

Denizli Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresi belirlenmesine ilişkin Hâkimler ve Savcılar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı tarafından açıklanan kararla Denizli Bölge Adliye Mahkemesi'nin yargı çevresi kesinleşmiş oldu. 

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün, Denizli ve Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin yazısını görüşen Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesinin yargı çevresinin; Denizli, Muğla ve Uşak illerinin mülkî sınırlarını kapsayacak şekilde belirlenmesine karar verdi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunun aldığı kararla Antalya Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden Denizli; İzmir Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden Muğla ve Uşak çıkartılarak Denizli Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresine dâhil edildi.

Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesinin yargı çevresi Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale illeri olarak belirlenirken, bu yargı çevrelerine ilişkin düzenlemenin, Denizli ve Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemelerinin faaliyete geçirildiği tarih itibarıyla uygulanmasına karar verildi.

Denizli Baro Başkanıs Adnan Demirdöğer, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi'nin adli tatil sonrası 1 Eylül'de faaliyete geçeceğini ifade etti.