ALKOL KARARI YARGIYA TAŞINDI

Belediye meclisinin BELTAŞ’a ait işletmelerde alkol satışına onay verdiği karar yargıya taşındı. Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör yürütmenin durdurulması istemiyle Denizli 2. İdare Mahkemesi’ne başvurduklarını duyurdu.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayında BELTAŞ tarafından işletilen Beyaz Kafe, Butik Kafe ve Değirmen Kafe’nin bulunduğu alanı içkili yer bölgesi ilan etmiş, ardından bu işletmelerde alkollü içki satışına başlanmıştı.

Karar siyasi partilerin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları tarafından da eleştirilmiş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kararından geri dönmeye davet edilmişti.

Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör belediye meclisi kararını yargıya taşıdıklarını duyurdu. Bugün Denizli 2’nci İdare Mahkemesi’ne kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle başvuru yaptıklarını açıklayan Güngör; “Denizli 2'nci İdare Mahkemesi'ne bugün itibariyle Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin çay bahçelerinde alkol satışının serbest hale getirilmesi konusunu Denizlimiz için yanlış bulduğumuz için mahkemeye verdik…Tarafımızdan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 16.05.2024 tarih ve 235 sayılı kararının öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali istemi hakkında dava açılmıştır"  ifadelerini kullandı.

ALKOL KARARI YARGIYA TAŞINDI

Öte yandan gençlerin zararlı alışkanlıklardan koruması gerektiğini söyleyen AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Nazlıer ile AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Feride Kabadayılar bir anne olarak kararı uygun bulmadığını belirterek yargıya başvurduklarını ifade etti.