SELÇUKBEY’E DEMOKRASİ ANITI 

Merkezefendi Belediyesi, Selçukbey Mahallesi’ndeki meydana dikilmek üzere Demokrasi Anıtı yaptıracak. Anıtın tasarımı yarışma ile belirlenecek. Birinciye 70 bin lira ödül verilecek. 

 

Merkezefendi Belediyesinin temmuz ayı meclis toplantısı ilk oturumu Başkan Yardımcısı Osman Bartal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda AK Parti Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Ali Değirmenci'nin istifası ile boşalan meclis üyeliğine gelen Gürcan Çakır bugün ilk kez meclis toplantısında yer aldı.

Meclis gündeminde yer alan maddelerin görüşülmesine geçilmeden önce Başkan Vekili Osman Bartal'ın "MERTAŞ A.Ş'nin yapılacak olağan ve olağanüstü genel kurul toplantılarında 31 Mart'ta yapılan yerel seçimi sonucu yeni seçilen belediye meclisinden Merkezefendi Belediyesi tüzel kişiliğini şirket nezdinde temsil etmek üzere bir temsilcinin belirlenmesine ilişkin kararın meclis gündemine alınması" önergesi okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde yer alan maddelerin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiği Merkezefendi Belediyesinin temmuz ayı meclis toplantısı, 8 Temmuz Pazartesi günü ikinci oturumunu gerçekleştirmek üzere sona erdi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLEN MADDELER

5393 sayılı Belediye Kanununun 14 üncü maddesi gereğince Merkezefendi Belediyesi sınırları içerisinde Çevre ve Halk Sağlığının Korunması amacıyla vektör ve haşerelerle mücadele kapsamında 01.10.2024 tarihinden itibaren 36 (Otuzaltı) ay süre ile Hizmet Alım İhalesi yapılmasına ilişkin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün yazısı.

Merkezefendi Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Belediyemiz hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için Engelsiz Yaşam Akademisi, Alzheimer Yaşam Merkezi ve Merkez Eli Mobilya Beyaz eşya Birimi hizmetlerinde kullanılmak üzere 10 (On) adet Araç Kiralama Hizmet Alım İşinin 36 (Otuzaltı) ay süre ile Hizmet Alım İhalesi yapılmasına ilişkin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünün yazısı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizi Cumhuriyetle buluşturduğu 29 Ekim 1923’ten beri gelişen demokrasi tarihimizde birer kara leke olan darbelerin bir daha yaşanmaması temennisiyle, bu darbelerin ülkemize bedellerinin unutturulmaması ve demokrasi değerinin, bilincinin yaşatılması için; İlçemiz sınırlarında Selçukbey Mahallesinde bulunan “15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Şehitler Yolu’na” hem demokrasimize hem de ilçemize yakışır daha estetik güzellikte bir eser yapılması için Türkiye genelinde “Demokrasi Anıtı” temalı bir anıt/heykel yarışması düzenlenmesi planlanmaktadır. Yarışma sonucunda belirlenen başarılı üç eser sahiplerinden, birinciye 70.000,00 TL (Yetmişbin Türk Lirası), ikinciye 20.000,00 TL (Yirmibin Türk Lirası), üçüncüye 15.000,00 TL (Onbeşbin Türk Lirası) ödül verilmesine ilişkin Kültür İşleri Müdürlüğünün yazısı.