ALKOL VE SİGARAYA ÖTV ZAMMI

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon rakamlarının ardından Özel Tüketim Vergisi de yüzde 19,49 olarak artmasıyla sigara ve alkollü içecekler gruplarında peş peşe zam yapıldı.

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak açıkladı. Yapılan açıklama sonrası Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında da artış yapıldı. ÖTV’de yapılan artış, sigara ve alkollü içecekler fiyatlarına da yansımaya başladı. 

PM GRUBU SİGARALARA ZAM

Sigara gruplarında ilk zam haberi, JTI Grubu’ndan gelmişti. JTI Grubu sigaraları, paket başına 10 TL zamlanmıştı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, JTI Grubu’nun ardından Philip Morris (PM) Grubu’nun da fiyat düzenlemesine gittiğini duyurdu. Başkan Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “PM Malbora Gurubu’na zam geldi” ifadeleriyle duyurdu. Bugünden itibaren geçerli olan sigara fiyatları, en düşük 66, en pahalı 73 liradan satılmaya başlandı.

MEY DİEGO YENİ RAKI GURUBU’NA DA ZAM

Sigara gruplarına yapılan zamların ardından bir zam haberi de alkollü içeceklerden geldi. Başkan Dündar, “Zam yağmuru devam ediyor. Mey Diego Yeni Rakı Grubuna zam geldi” dedi. Yapılan paylaşımla; 35’lik yeni rakı 529 lira, 50’lik yeni rakı 719 lira, 70’lik rakı 925 liraya yükseldi. 35’lik Tekirdağ 589 lira, 50’lik Tekirdağ 789 lira, 70’lik Tekirdağ 995 lira olduğu bildirildi.