DENEYİMLİ AKADEMİSYEN PAMUKKALE’DE GÖREV ALDI

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan, Pamukkale Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı oldu. Görevlendirme ile Pamukkale Belediyesi’ne geçen Prof. Dr. Ceylan, temmuz ayı meclis toplantısında Başkan Ali Rıza Ertemur tarafından meclis üyelerine takdim edildi. Ceylan, 4 şubeden sorumlu olacak.

Yerel seçimlerin ardından belediyelerde kadro değişiklikleri yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan, Pamukkale Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. Ulaştırma alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Ceylan, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın oluru üzerine Pamukkale Belediyesi’nde görevlendirildi.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE TAKDİM EDİLDİ

Bir dönem İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Dr. Ceylan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur tarafından temmuz ayı belediye meclis toplantısında üyelere takdim edildi. Ertemur, Prof. Dr. Ceylan’a Pamukkale’ye hizmet vermek ve yeni projeleri hayata geçirmek için görev alma tekliflerini kabul ettiği için teşekkür etti. Prof. Dr. Ceylan da, “Pamukkale halkına daha iyi hizmet etmek, ilçemizi güzelleştirecek projeleri ve sosyal demokrat belediyeciliği hayata geçirmek için tüm enerjimle çalışacağımın bilinmesini isterim. Başkan Ertemur’a şahsıma gösterdiği teveccüh için teşekkür ederim” diye konuştu.

DENEYİMLİ AKADEMİSYEN PAMUKKALE’DE GÖREV ALDI

4 ŞUBEDEN SORUMLU OLACAK

Başkan yardımcılığı görevine başlayan Ceylan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü ve Sıfır Atık Şube Müdürlüğünden sorumlu olacak. Ceylan`la birlikte Pamukkale Belediyesi`nde başkan yardımcısı sayısı 5`e yükseldi.

PROF. DR. HALİM CEYLAN KİMDİR?

1968 yılında Denizli’de dünyaya gelen Halim Ceylan, 1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi İnşaatMühendisliği Bölümü’nü birincilikle bitirerek İnşaat Mühendisi unvanı aldı. 1994 yılında YÖK’ün açtığı bursluluk sınavını kazanarak, İngiltere’nin Newcastle Üniversitesi’nde Ulaştırma Mühendisliği alanında yüksek lisansını 1997 yılında tamamladı. Aynı alanda doktorasını yaparak 2002 yılında ülkeye döndü. 2005 yılında doçent ve 2012 yılında profesör unvanlarını aldı. Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak çalışmakta olan Ceylan, 30’a yakın uluslararası indeksli dergilerde yayın, 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası bildiri ve bir kitap bölümü yazdı. Ayrıca, yapmış olduğu çalışmalar 2 bin 200’ün üzerinde uluslararası yazar tarafından kaynak gösterilmiş ve gösterilmeye devam etmekte. Birçok ulusal ve uluslararası trafik, toplu taşıma ve adaptif trafik kontrol projeleri ile ulaşım ana planı çalışmalarında bulunan Ceylan, akademik çalışmalarının yanında, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde 10. Dönem başkanlık yaptı.