JTI’DAN İNDİRİM KARARI

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında artış yapılmasının ardından ilk zammı uygulayan JTI Grubu, Philip Morris (PM) Grubu’nun fiyatları düşük tutmasının ardından indirime gitti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak açıkladı. Yapılan açıklama sonrası Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında da artış yapıldı. ÖTV’de yapılan artışın ardından sigaralarda ilk zam haberi, JTI Grubu’ndan gelmişti. Dün itibarıyle Philip Morris (PM) Grubu da fiyat düzenlemesine gitti. PM’nin sigara fiyatları, en düşük 66, en pahalı 73 liradan satılmaya başlandı.

PM Grubu’nun sigara zammını düşük tutmasının ardından JTI Grubu, indirime gitti. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “PM’nin fiyatı düşük açıklamasının ardından JTI fiyatları geri çekti, indirimli sigara fiyatı bugün itibari ile geçerli” dedi. Bugün itibarıyla geçerli olan indirimle birlikte grubun en düşük sigarası 61 liradan, en yüksek 74 liradan satılmaya başlandı.