BİR KEZ KULLANILIP ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ

Pamukkale Belediyesi’nin 2017 yılındaki bir etkinlikte kullandığı 108 bisiklet depodan çıktı. Belediye tesislerini inceleyen Başkan Ertemur bisikletlere tesadüfen rastladı. Bir kez kullanılan ve çürümeye terk edilen bisikletler onarılıp çocuklara dağıtılacak.

2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi, 20-24 Eylül 2017’de yapılmıştı. Pamukkale Belediyesi’nin de ev sahipleri arasında yer aldığı zirveye 52 ülkeden 256 yabancı ve 100 yerli heyet katılmıştı. Zirvenin ilk etkinliğini ise Pamukkale Belediyesi organize etmiş, Karahayıt’tan başlayarak Pamukkale Kuzey Kapı güzergâhına kadar devam eden bisiklet turu, renkli görüntülere sahne olmuştu. Bisiklet turu kapsamında, zirve için Denizli’ye gelen 300’e yakın kişi bisikletlerle Karahayıt ve Pamukkale’nin güzelliklerini keşfetmişti.

BİR KEZ KULLANILIP ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ

GENÇLERE DAĞITILMASI KARARLAŞTIRILDI

Bisiklet turunda kullanılan 108 bisiklet, Pamukkale Belediyesi’nin Karahayıt’taki ek hizmet binasında bulundu. Kültür İşleri Müdürlüğü envanterinde bulunan 108 bisikletin bakım, onarım ve tamiratının yapılarak dağıtımının yapılması hakkındaki gündem maddesi, Pamukkale Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda görüşüldü. Karar, oy birliği ile meclisten geçti.

BİR KEZ KULLANILIP ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ

“1 GÜN KULLANILMIŞ, DEPOYA ATILMIŞ”

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından görevi devralan Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, konu hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Ertemur; “Belediye ait tesisleri gezerken, ek hizmet binamıza girdiğimizde böyle bir korkunç tablo ile karşılaştık. Hem bina çok kötüydü, atıl hale gelmiş, yıkılmış. Baktık ki odalardan birinde 108 tane bisiklet var. Sayın Gürlesin döneminde alınmış. Oradaki etkinlikte 1 gün kullanılmış. Ondan sonra da depoya atılmış” ifadelerini kullandı.

“HERKESE VERME ŞANSIMIZ YOK”

Başkan Ertemur; “Biz onları çürümeye terk etmektense, buradaki 108 çocuğumuzu sevindirelim diye bir düşüncemiz oldu. Bunları vatandaşlarımıza, gençlerimize verelim. Bisikletler, çocuklar için değil, gençler için. Biraz büyük bisikletler. Onları dağıtmak istiyoruz. Tabi ki de mutlaka kısas koymamız gerekiyor. Herkese verme şansımız yok. Bunları 108 kardeşimize vereceğiz. Bunlar için de Pamukkale’de ikamet etmek gerekiyor. Böyle bir karar aldık” diye konuştu.