AK PARTİ'DEN KAMUDA ÇİFT MAAŞA SINIR TEKLİFİ

AK Parti, kamu tasarruf tedbirleri kapsamında "kamuda çifte maaşa sınır" getiren kanun teklifini Meclis'e sundu. 

KANUN TEKLİFİNİN DETAYLARI

AK Parti, kamu tasarruf tedbirleri doğrultusunda hazırladığı 32 maddelik Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kanun teklifinin detaylarını açıkladı.

ÇİFTE MAAŞA SINIR GETİRİLİYOR

Kanun teklifine göre, özel veya kamu ayrımı olmaksızın her statüdeki kurum ve kuruluşların yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyeliği ve benzeri organlarda görev alanlara, sadece bir görev için ücret ödenebilecek. Hangi ad altında olursa olsun, ayda yapılacak ödemelerin toplam net tutarı, 108 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek.

ÜST SINIR 92 BİN LİRA OLACAK

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, birden fazla maaş alanlar için getirilen üst sınır hakkında şu açıklamayı yaptı: "Özel şirket statüsünde olup devlet payını temsilen görev yapılan birçok kurum ve kuruluş var. Bu kurumların genel kurul tarafından belirlenen rakamlarına karışmıyoruz. Bu rakamlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirlediği bir ortak hesaba gidecek. Hizmetlerden dolayı emek sarf edildiği için şu anda üst sınır 92 bin lira. Bunun üzerinde verilecek bir huzur hakkı, görev tazminatı gibi bir bedel varsa hazineye gelir elde edilecek."