“OTOPARK ALANI BİZE AİT”

Pamukkale’de Ören Yeri’ndeki işletmeleri şirketlere ihale eden Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nün Kocaçukur için istediği yüksek kira bedeli ve ardından yaşanan çöp krizinin yanında bölgedeki otopark da krize dönüşüyor. Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, otopark alanının belediyeye ait olduğunu söyledi.

 

Pamukkale’de ören yerindeki işletmeleri şirketlere ihale eden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nün (DÖSİM) Kocaçukur için istediği kira bedeli Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un tepkisini çekmişti. Pamukkale Belediyesi ile DÖSİM arasında yaşanan kriz giderek derinleşti ve Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, geçtiğimiz hafta ilgili birime talimat vererek çöplerin toplanmayacağını söylemişti.

İKİNCİ KRİZ DOĞUYOR

Pamukkale’de yaşanan çöp krizinin ardından ikinci kriz doğuyor. Pamukkale Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısına başkanlık eden Ertemur, meclis üyelerine bilgi verdi. Kocaçukur önünde bulunan otopark alanının belediyeye ait olduğunu ifade eden Başkan Ertemur; “Otopark diye bize kiraladıkları yer  bize ait çıktı. Otopark diye ihaleye çıkıyorlar, o da bize aitmiş. Bu konuda hem AK Parti hem de MHP ile aynı ses tonunu vereceğimize inanıyorum. Bu bizim belediyeye ait yer. Biz işletmeciyiz ama hakkı neyse ona göre verilmesi lazım. Bizimle sözleşme de yapmadılar. Ayak oyunlarıyla orayı ihaleye çıkarmaya çalışıyorlar” diye konuştu. 

İHALEYE GİRECEKLERE SESLENDİ

İhaleye gireceklere seslenen Başkan Ertemur; “Herkes otoparkın Turizm Bakanlığı’na ait olduğunu sanıyor. Bilsinler ki o otopark, Pamukkale Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Anayol üzerindedir. Hiç kimse orada otopark var, para kazanırız diye gelmesin. Orası belediyeye ait bir yerdir” dedi.