ZAMLAR PEŞ PEŞE GELİYOR

Özel Tüketim Vergisi’ne yapılan zamların ardından, sigara ve alkollü içecek gurupları uygulamayı listelere yansıttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak açıkladı. Yapılan açıklama sonrası Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında da artış yapıldı. ÖTV’de yapılan artışın ardından sigaralara ile alkollü içecekler gurupları, fiyatları yükseltti. İlk zam haberi, JTI Grubu’ndan gelmişti. Ardından Philip Morris (PM) Grubu da fiyat düzenlemesine gitti. JTI ile PM’nin ardından diğer gurupların zam haberleri peş peşe geldi.

ZAM HABERLERİ PEŞ PEŞE GELDİ

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, zam haberlerini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Başkan Dündar; “Satılmayan BAT Gurubu’na da zam geldi. İmperial Sigara Gurubu’na da zam geldi. Zam yağmuru devam ediyor. Ve son sigara gurubuna da zam geldi. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

EN PAHALI SİGARA 79 LİRA OLDU

Yapılan zamların ardından PM’nin sigara fiyatları; en düşük 66, en pahalı 73 liradan satılmaya başlandı. JTI Grubu’nun en düşük sigarası 61 liradan, en yüksek 74 liradan satılıyor. BAT Gurubu’nda ise en pahalı sigara 79, en düşük 61 lira oldu. İmperial Sigara Gurubu’nda en pahalı sigara 73, en ucuz sigara ise 62 liradan satılmaya başlandı. Fiyat artışını en son uygulayan TT Gurubu’nda ise en pahalı sigara 68 lira, en ucuz ise 57 lira oldu.

EFE RAKI GURUBU FİYATLARI YÜKSELTTİ

ÖTV zammı, alkollü içeceklere de uygulanmaya devam ediyor. Efe Rakı Gurubu da fiyatları güncelledi. Zam haberini sosyal medya üzerinden duyuran Başkan Erol Dündar; “Efe Rakı Gurubu’na zam geldi. Hayırlı olsun zam yağmuru devam ediyor” ifadelerini kullandı. Yapılan zamla birlikte 35’lik rakının fiyatı 635, 50’lik rakının fiyatı 849, 70’lik rakının fiyatı bin 90 ve 100’lük rakının fiyatı bin 450 liraya yükseldi.