AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, MYK TOPLANTISINDAN SONRA KONUŞTU

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli maaşı üzerinde çalışıldığını belirtti. Çelik, herhangi bir karar verilmediğini belirtirken, kulislerde en düşük emekli maaşının 12 bin lira olacağı konuşuluyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 6 aylık enflasyon farkını açıklamasıyla birlikte milyonlarca memur ve emeklinin zam tablosu da netleşti. Emeklilerin temmuz ayından itibaren alacağı zam, yüzde 24,73 olarak hesaplandı. Zamların emeklinin aldığı aylığı değil de kök aylığa yapılması nedeniyle milyonlarca emeklinin temmuz ayında zam alamaması gündeme geldi. Kamuoyundaki yoğun tepkiler üzerine Hükümet konuyu gündemine aldı.

“EMEKLİ MAAŞI ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açılamalarda bulundu. En düşük emekli aylıkları hakkında konuşan Çelik; “En düşük emekli maaşı üzerinde çalışılıyor. Çalışma devam ediyor. Herhangi bir karar verilmiş değil. Bir karar verilmediği için ‘Şu sonuç çıktı’ diyemeyiz. Onun için de şu zamana yetişir ya da yetişmez diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. Orta Vadeli Programın korunması esas olmak üzere toplumumuzun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Her ne kadar Çelik, rakam telaffuz etmese de en düşük emekli aylığının 12 bin liraya çıkarılarak kök maaşın yarattığı mağduriyetin giderileceği konuşuluyor.