PAMUKKALE MANZARALI ARSA TEMİNAT GÖSTERİLECEK

Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ndeki ek hizmet binası, geçtiğimiz ekim ayında alınan kararla Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) prim borçlarının yapılandırılabilmesi için teminat gösterildi. SGK, 10 ay sonra kamu binası gerekçesiyle ek hizmet binasını teminat olarak kabul etmedi. Belediye meclisinin temmuz ayı toplantısında alınan kararla belediyeye ait Pamukkale manzaralı 2 bin metrekare büyüklüğündeki arsa teminat gösterilecek.

Denizli’nin Pamukkale Belediyesi, mali yönden sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Göreve geldiğinde borç miktarını 816 milyon lira olarak açıklayan Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, borç yükünü hafifletmek için çözümler ararken, yeni sorunlarla da karşı karşıya kalıyor. Bunlardan biri de temmuz ayı meclis toplantısında gündeme geldi.

Toplantıda Başkan Ertemur, Atatürk Caddesi’ndeki ek hizmet binasının Pamukkale Belediyesi’nin prim ve işçilik borcunun yapılandırılabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) teminat gösterilmesine ilişkin ek gündem maddesini meclise sundu. Önergede SGK borçlarının yapılandırılması için geçtiğimiz ekim ayında belediye meclisinde alınan kararla mülkiyeti Pamukkale Belediyesine ait Atatürk Caddesindeki ek hizmet binasının teminat olarak gösterilmesinin kararlaştırıldığı ancak söz konusu taşınmazın kamu hizmet binası olduğu için  SGK tarafından yapılandırma kapsamında değerlendirilmediği belirtilerek, Pamukkale Mahallesinde travertenlerin karşısında bulunan 2 bin metrekare büyüklüğündeki arsanın teminat olarak gösterilmesi ve Başkan Ali Rıza Ertemur’a yetki verilmesi talep edildi. Önerge komisyonda görüşüldükten sonra yeniden meclise geldi ve oy birliğiyle kabul edildi.

PAMUKKALE MANZARALI ARSA TEMİNAT GÖSTERİLECEK

“UYKUDAN YENİ UYANMIŞLAR”

Gündem maddesi üzerinde meclisi bilgilendiren Başkan Ertemur; “SGK borçlarından dolayı bir yapılanmaya gidilmiş. Bu yapılanma esnasında da Atatürk Caddesi’nde bulunan ek hizmet binamız teminat olarak verilmiş. Her ne hikmetse akıllarına şimdi gelmiş, oranın hizmet binası olduğu için o teminatı kabul etmiyorlarmış. Aradan bunca yıl geçmiş. Uykularından uyanmışlar. ‘Burası ek hizmet binası, biz burayı ipotek olarak kabul etmeyiz. Bize yeni bir yer bulun’ diyorlar. Allah’tan öyle bir yer bulduk. Pamukkale’de bir arsamız var.  Kamu binası olduğu için oradaki ipoteği aldık, Pamukkale’deki arsamızı ipotek olarak vereceğiz. Tekrar yapılandırma gelirse orayı boşa çıkartabiliriz. Biz de açıkçası Pamukkale’deki yeri satmak istiyorduk. Müşteri bulursak yine de satacağız” dedi.