BAŞKAN ERTEMUR, DİJİTAL MÜZEYİ YAPACAK İSMİ AÇIKLADI

Pamukkale’de yapılması planlanan ‘Dijital Müze’ projesine dair meclisi bilgilendiren Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Sayın Bakanın ikiz kardeşi varmış. Bu ikizin kayınbiraderi bu müzeyi yapacakmış. Dijital müzenin yapılmaması adına direneceğiz” dedi.

KEP Dijital Müzecilik, 2022 yılında  ‘Dijital Deneyim Müzesi’ adıyla geliştirdiği proje için Efes, Pamukkale, Kapakdokya ören yerlerinde uygulamak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onay aldı. Şirket, aynı yıl devletten 300 milyon lirayı aşkın teşvik alarak ilk girişimini Efes’te gerçekleştirdi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale Ören Yeri'ne yapılması planlanan müze için hukuk mücadelesi başladı. Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından yargıya taşınan müze projesinin yapımı için Denizli İdare Mahkemesi bilirkişi heyeti atadı. Bilirkişi heyetinin yayınladığı raporda ise “Önemli ölçüde sakıncasız ve inşa edilebilir” denildi. Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin avukatı olan Zafer Gönenç, söz konusu rapora da itirazda bulundu.

BAŞKAN ERTEMUR, DİJİTAL MÜZEYİ YAPACAK İSMİ AÇIKLADI

BAŞKAN ERTEMUR MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ

Pamukkale Ören Yeri'ne yapılması planlanan ‘Dijital Müze’ projesi, Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur başkanlığında gerçekleştirilen Pamukkale Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında konuşuldu. Toplantıda meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Ertemur, “Pamukkale’de ‘Dijital Müze’ adı altında bir şeyler yapılmak isteniyor. 10 yıl önce burada 6-7 tane büfe yapılmış. Bu büfeler 10 yıllığına bir arkadaşa kiralanmış. Bu yıl 8’inci yılı, 2 yıl var” şeklinde ifade etti.

“BELEDİYEYE BASKI YAPIYORLAR”

Orada bulunan büfelerin yıkılması adına belediyeye baskı yapıldığını ileri süren Başkan Ertemur; “Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan hem kaymakamlıktan hem de Aydın Kuruldan bu 7 büfeyi yıkacaksınız diye belediyeye baskı yapıyorlar. Yıkılmasının amacı, dijital müzeyi oraya kurmak” diye konuştu.

BAŞKAN ERTEMUR, DİJİTAL MÜZEYİ YAPACAK İSMİ AÇIKLADI

MÜZEYİ YAPACAK İSMİ AÇIKLADI

Pamukkale’de yapılacak dijital müzeyi kuracak ismi de açıklayan Başkan Ertemur; “Sayın Bakanın ikiz kardeşi varmış. Zaman zaman toplantılara da birbirilerini mi gönderiyorlar, ne yapıyorlar bilmiyorum. Bu ikizin kayınbiraderi, bu müzeyi yapacakmış” dedi.

“DİRENECEĞİZ”

Dijital müzenin yapılmaması adına direneceklerini ifade eden Başkan Ertemur, şunları kaydetti: “Pamukkale Belediyesi’ne düşen ne görev varsa, nasıl bir mücadele varsa dijital müzenin yapılmaması adına biz de katkı sunacağız. Gerekirse kamuoyunu bilgilendireceğiz. Ankara’da oturup Denizli’nin kaderiyle hiç kimse oynayamaz. Biz buna izin vermeyeceğiz.”