İHRACATÇILAR VE BANKACILAR DENİZLİ’DE BULUŞTU

İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) tarafından düzenlenen İhracatın Finansmanı Buluşmalarının beşincisi, Denizli’de 200'ün üzerinde ihracatçının katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte, ihracatın sürdürülebilir büyümesi için finansmanın önemi vurgulandı.

İGE’nin koordinasyonunda, Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) ev sahipliğinde ve Türk Eximbank’ın desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğe, Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, Odeabank ve Yapı Kredi sponsor oldu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İGE Genel Müdürü Fatih Tuğrul Topaç, ihracatın sürdürülebilir büyümesi için finansmanın önemini vurguladı ve Türkiye’nin dört bir yanında ihracatçılara ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

İGE GENEL MÜDÜRÜ TOPAÇ: “İHRACATÇILARA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

İGE Genel Müdürü Topaç, konuşmasında şunları söyledi: “İGE olarak, ihracatın sürdürülebilir büyümesi için finansmanın öneminin bilinciyle hareket ediyor ve Türkiye’nin dört bir yanında ihracatçılara ulaşmayı önemsiyoruz. Ülkemizin ihracat gücünü artırmak ve bu alana daha fazla kaynağın aktarılmasını sağlamak en önemli önceliğimiz. Bu nedenle, kesintisiz ve sürdürülebilir finansmana erişimi sağlamak için kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

DENİB BAŞKANI MEMİŞOĞLU: “İHRACATÇILAR İÇİN ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada ihracatçılar için zorlu bir süreçten geçildiğini belirtti. Memişoğlu, “Talep daralması, jeopolitik gerilimler ve artan enerji ile hammadde fiyatları ihracat rakamlarımıza yansıyor. Kurların sabit seyri ve yüksek faiz oranları ihracatçıları zorluyor. 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde Denizli’den yapılan ihracat yüzde 2,5 artışla 2,1 milyar dolara ulaştı” dedi.

İHRACATÇILAR VE BANKACILAR DENİZLİ’DE BULUŞTU

BANKACILIK VE FİNANS PANELİ

Etkinlikte bankaların üst düzey temsilcileri, Bankacılık ve Finans Panelinde ihracatçılara sundukları finansman çözümleri hakkında bilgi verdi. DENİB temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen panelde, katılımcılar finansmana yönelik ihtiyaçlarını dile getirdi. T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, İGE Genel Müdürü Fatih Tuğrul Topaç ve Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan ihracat desteklerini tanıttı.

Toplantının sonunda, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’a teşekkür ederek çiçek ve hediye takdim etti. Bakan Yardımcısı İnan, Model Fabrika projesini ve DOSTEK Koleji’ni inceleyerek projeler hakkında bilgi aldı.